Няма нищо неочаквано в днешния ход на президента, тъй като

...
Няма нищо неочаквано в днешния ход на президента, тъй като
Коментари Харесай

Зафиров: Комисията за Нотариуса претърпя пълно крушение

„ Няма нищо ненадейно в днешния ход на президента, защото от Българска социалистическа партия изрично декларирахме, че не желаем да получим третия мандат. Този парламент е изцяло привършен от наличие и няма по какъв начин да роди нищо свястно ”.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” и зам.-председател на партията Атанас Зафиров пред Nova news през днешния ден.
По думите му страната се намира в следващата политическа рецесия, която обаче е била заложена още със  съставянето на този вид ръководство, формирано напълно под външен напън и с предварителната изясненост, че няма по какъв начин да води смислена политика. „ Напротив, станахме очевидци на всички най-грозни черти на българската политика за тези 9 месеца ”, добави Атанас Зафиров.  
„ Тази политическа рецесия рискува да прерасне в конституционна, поради метода, по който бяха направени измененията в Конституцията. Те към този момент демонстрират своите дефекти – от Българска социалистическа партия неведнъж предупреждавахме, че това ще се случи. Предстои да забележим дали тази рецесия ще бъде преодоляна или тези предварителни избори ще бъдат първите от поредност такива ”, разяснява зам.-председателят на социалистическата партия.
„ Има заплаха никой от посочените в Конституцията лица да не се съгласи да бъде министър-председател. Аз предупреждавах, че това може да се случи, само че тогава ми беше отговорено, че този кръг от лица още с встъпването си  служба са длъжни да се съобразят с конституционно заложената алтернатива да бъдат и министър председатели. Никой обаче не си направи сметка, че тези хора могат да изпаднат в тази догадка още преди новите им мандати. т.е. те са приели по остарялата Конституция да бъдат в тези институции и изцяло основателно могат да откажат да бъдат министър председатели ”, съобщи Зафиров в диалога за това има ли заплаха политическата рецесия да прерасне в конституционна.
Народният представител от Българска социалистическа партия напомни, че Българска социалистическа партия мнокократно са предупреждавали, че се залага подобен капан. „ По-лошото обаче тук е, че който и да се съгласи от кръга на посочените, той ще бъде партийно обагрен – т.е. ние сега в действителност сме в хипотезата да бъде формирано едно партийно служебно държавно управление. Което най-малкото е недопустимо и слага под опасност честността и прозрачността на предварителните парламентарни избори ”, уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за Блгария ”  
На въпроса чия е отговорността, той отговори: „ Отговорност би трябвало да да понесат преди всичко тези, които направиха измененията в Конституцията. Междувпрочем, единственият претендент, който нямаше такава ярка партийна колоритност, през вчерашния ден си подаде оставката и ние от Българска социалистическа партия настояхме от парламентарната естрада да ни бъде разтълкувана тази оставка и бъде обяснено от какво е подбудена по този начин ненадейно. Не получихме отговор. Отговорът обаче е логически – остават единствено партийните претенденти ”, уточни Атанас Зафиров и добави: „ И отново споделям – ще сме очевидци, най-вероятно, на едни много манипулирани предварителни парламентарни избори ”.
За Комисията „ Нотариуса ”: „ Имаме освен изказвания и данни, само че и всички учредения да считаме, че подобен вид групи за напън в правосъдната система са съществували. И е доста наивно да се мисли, че те могат да съществуват без съответната политическа и правосъдна защита. И такава беше задачата на тази комисия – да откри обстоятелствата. Но методът, по който тя беше основана, методът, по който потегли още първоначално подсказа и нейният неуспех ”, разяснява Атанас Зафиров, който е представител на Българска социалистическа партия във краткотрайната комисия в Парламента.
„ Тази комисия претърпя едно цялостно поражение. Първо тя беше образувана не на паритетен принцип, каквото беше упованието на българското общество – с цел да е оптимално справедлива. А на симетричен, което даде ясно превъзходство на ръководещите партии в тази коалиция. Пример – ние от Българска социалистическа партия имаме единствено един представител в тази комисия, което ясно показваше, че гласът на опозицията няма по какъв начин да бъде чут там. И през цялото време стана ясно, че ръководещите могат да си играят всевъзможни игри с кворума. Но пък, за сметка на това, станахме очевидци на разправиите и надлъгванията на партиите от сглобката кой е по-голям корупционер и покровител на мафията ”, разяснява още социалистът.
„ Комисията беше порочно основана, беше явен нейният край и тя крушира по един зрелищен метод, с опити пред камерите да бъде правена партийна агитация. Българска социалистическа партия няма по какъв начин да бъде участник в това ”, заключи Атанас Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР