Няма нищо лошо и втората политическа формация да понесе своята

...
Няма нищо лошо и втората политическа формация да понесе своята
Коментари Харесай

Румен Христов: Лошият вариант са предсрочни избори

Няма нищо неприятно и втората политическа групировка да понесе своята отговорност. За мен неприятният вид е отиване незабавно на избори. Това съобщи водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов пред Българска национална телевизия.
Според него предварителните избори не са процедура за България. „ Господин Борисов три кабинета направи и той не сподели – абе, вижте какво, резултатът не ми харесва. Ако отидем на изборите и в случай че получим подобен резултат, още един път ли ще отидем на изборите? “, запита Христов.
 Петър Ганев: Ако Слави Трифонов сформира държавно управление, на практика 240 депутати могат да го поддържат (ВИДЕО) Петър Ганев: Ако Слави Трифонов сформира държавно управление, на практика 240 депутати могат да го поддържат (ВИДЕО)
Правителство ще има, защото действително погледно, тези партии, които стачкуваха и бяха твърдо против ръководещото болшинство, в действителност и...
Той уточни, че постоянно може да се желае повече. Съюз на демократичните сили са подлагали на критика ГЕРБ, само че като цяло ръководството било устойчиво. Могло и повече, само че не било съображение да се зачеркне всичко и да се стартира ръководство с левите обединения.
Румен Христов съобщи, че в случай че има формиран кабинет, Съюз на демократичните сили ще вземат участие в него. Тепърва предстоят диалозите, само че ние сме длъжни към нашите гласоподаватели да подходим съществено, в това число и за ръководител за Народното събрание, за който имаме предложение, акцентира Христов, като не сподели кой ще бъде препоръчан.
ГЕРБ/СДС ще имат и доста съществено предложение за сформиране на кабинет.
Лидерът на Съюз на демократичните сили изиска Движение „ България на жителите “ да бъде изключено от ЕНП. Друг бил въпросът какво правили те в Реформаторския блок и ЕНП.
В коалиция ГЕРБ/СДС има доста сериозна експертиза и опит. Ако разсъждаваме прагматично и в полза на страната, една коалиция към ГЕРБ би била потребна, тъй като ще се употребява експертизата и въпреки не с резултат, който се надявахме да имаме, ние сме първа политическа мощ, изясни Христов.
 Демократична България и партията на Слави още не са водили диалози Демократична България и партията на Слави още не са водили диалози
„ Преговори нито са стартирани, нито са водени с втората политическа мощ – „ ИТН “. Засега официални ко...
По думите му биха могли да се водят договаряния за коалиция, само че това е ангажимент на по-голямата политическа групировка. Той допуска, че Слави Трифонов ще подходи съществено,  само че всичко е въпрос на спомагателни диалози за това кого да поддържат от ГЕРБ/СДС.
Румен Христов уточни, че ролята на президента е значима и той е индивидът, който избира коя ще бъде третата политическа мощ. Ако желаеме бързи избори – даваме мандата на Българска социалистическа партия, а в случай че желаеме по-дълъг небосвод на това ръководство и в случай че Слави Трифонов не образува държавно управление, го даваме на Демократична България, заключи водачът на Съюз на демократичните сили.
Прочетете още по тематиката:

 Нинова против Българска социалистическа партия: Рунд финален Нинова против Българска социалистическа партия: Рунд финален
Ще подкрепим държавно управление на " ИТН ". Това изречение на Корнелия Нинова ѝ отвори още един фронт, още веднъж вътрешен. Не тъй като...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР