Няма никакви пречки за връщането в България на обвиняемия за

...
Няма никакви пречки за връщането в България на обвиняемия за
Коментари Харесай

Бърз развой по екстрадицията на заподозряния за убийството на Виктория Маринова

Няма никакви спънки за връщането в България на обвинения за убийството на Виктория Маринова, обявиха за " По света и у нас " от Вътрешното министерство на провинция Долна Саксония. От прокуратурата в град Целе споделиха, че с цел да се позволи екстрадицията, се чака отговор от българските правосъдни органи за съобразността на пандизите у нас с минималните европейски стандарти. Мария Стоянова следи развоя на събитията в Германия.

През днешния ден се очакваше решение на Апелативния съд в град Целе за мярка за неотклонение на заподозряния за убийството на Виктория Маринова, до момента в който се стигне до връщането му. Това решение в този момент обаче се оказва чиста условност, споделиха немски специалисти.

Очевидно казусът е явен, изключително откакто хипотетичният причинител е дал показания през вчерашния ден и се е съгласил на опростена процедура по екстрадиция. Това съмнение потвърдиха пред " По света и у нас " два самостоятелни източника.

По-рано през днешния ден представителят на прокуратурата в Целе изясни в какво се показва редът за връщане на заподозряния причинител:
Бернд Колкмайер, представител на прокуратура в гр. Целе: В случай като този, законът планува период от 10 дни. На второ място, идват организационни въпроси - дали българските органи ще го екстрадират с постоянен полет или ще бъде възложен аероплан. Всички такива детайлности са свързани с осъществяването на екстрадицията.
Възможно е тъкмо с тези организационни въпроси да е обвързван отговорът, който немските правосъдни органи чакат от българските си сътрудници, с цел да разрешат процедурата. Утре заран се чакат детайлности и повече изясненост.
 Напрежение в ромската махала в Русе след жестокото ликвидиране на Виктория Напрежение в ромската махала в Русе след жестокото ликвидиране на Виктория
Напрежение в ромската махала в Русе довечера. Шест дни след убийството на Виктория Маринова в квартала, където последно е живял обвиненият за умъртви...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР