„Няма никаква намеса в Закона за вероизповеданията, който беше приет

...
„Няма никаква намеса в Закона за вероизповеданията, който беше приет
Коментари Харесай

Цветанов: Няма никаква намеса в Закона за вероизповеданията

„ Няма никаква интервенция в Закона за вероизповеданията, който беше признат като корекция единствено преди два дни. Всичко, което сме създали, сме го създали единствено и само водени от интереса на България и за свободата на вероизповеданията в страната”, съобщи заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на Националния избирателен щаб Цветан Цветанов в Поморие.

Премиерът Бойко Борисов изиска опрощение от турската страна поради изказването на министъра на външните работи на Анкара. Мевлют Чавушоглу разгласи пред симпатизанти преди два дни, че Турция се е намесила при измененията на българския Закон за вероизповеданията.
Турция отхвърли да се извини за думите на Чавушоглу (ВИДЕО) Бойко Борисов напусна срещата с вицепрезидента Фуат Октай след 5-часови договаряния
Турската страна обаче отхвърли да се извини за изказването на Чавушоглу. Това стана ясно след диалог на българския министър председател Бойко Борисов с с вицепрезидента Фуат Октай в Букурещ по време на среща на четворката България, Гърция, Сърбия и Румъния, на която турският политик беше посетител.

Според Цветан Цветанов след изборите в Турция в неделя нещата към този момент ще бъдат по-различни. Той напомни, че българските евродепутатите са дали своят вот с „ въздържал се” за прекратяването на диалозите с Турция за участие в Европейски Съюз.
Захариева: Да се употребява религията за политически цели е извънредно рисково Външният министър е на мнение, че е последна мярка да се късат дипломатическите връзки с Турция
„ И мисля, че, ние като съседи с Турция, би трябвало да запазим положителните връзки, тъй като знаете, че сега към три милиона и половина са бежанците, които са на територията на турско-сирийската граница.

Имаме евентуален риск за увеличение на миграционна вълна и тъкмо по тази причина би трябвало да бъдем умерени в изявленията си, тъй като за нас е значимо да имаме сигурност, да имаме външна граница, която да не бъде под напън от турска страна”, уточни Цветанов.
Елена Йончева: Борисов и неговите почитатели трансформират България в турска провинция Българска социалистическа партия изпратиха сигнал до основния прокурор за външна интервенция в Закона за вероизповеданията
За идните избори за европарламента Цветан Цветанов разяснява, че следва тежък избирателен интервал.

„ Насреща си имаме политически конкурент като Българска социалистическа партия, който не предлага политики. Те не желаят спор всъщност за евроизборите, направиха всичко допустимо техният лидер на листата да бъде нападателен и арогантен”, означи Цветанов.

По думите му евролистата на ГЕРБ ще бъде от способени и знаещи хора, които познават функционалностите на европейските институции и имат признанието на европейските водачи.

Убедителната победа на евровота ще ни даде сили за идния локален избор, съобщи още заместник-председателят на ГЕРБ. Той предвижда, че с оповестяването на листата претендентите ще чуят всевъзможни погрешни неща от Българска социалистическа партия.
Елена Йончева победи Сергей Станишев при гласуването за лидер на евролистата на Българска социалистическа партия Йончева изпревари водача на ПЕС с 20 гласа
„ В нашата предизборна платформа ще представим приликите си с ЕНП, а не както направиха от Българска социалистическа партия – да подчертават върху разликите с ПЕС. Когато си член на партия и политическо семейство, би трябвало да показваш какво ви сплотява, а не това, което ви разделя. Това демонстрира, че Българска социалистическа партия са неискрени към техните гласоподаватели. Те залагат на това, което може да предизвика националпопулистките настроения на хората “, показа още ръководителя на Националния избирателен щаб на ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР