Няма никаква конституционна драма, няма никаква конституционна криза, няма и

...
Няма никаква конституционна драма, няма никаква конституционна криза, няма и
Коментари Харесай

Георги Марков пред Dir.bg: Няма никаква конституционна драма, криза и казус

Няма никаква конституционна драма, няма никаква конституционна рецесия, няма и парламентарен проблем към този момент. Това съобщи пред Dir.bg конституционалистът и някогашен народен представител от ГЕРБ Георги Марков във връзка създалата се обстановка в Народното събрание по отношение на отдръпване на проектокабинета от страна на Има Такъв Народ.

" Това е по този начин, тъй като претендентът за министър председател през вчерашния ден напълно честно подаде декларация до президента и председателката на Народното събрание, че се отхвърля от тази висока чест да бъде претендент - министър ръководител на България ", разясни Марков.

В отговор на въпрос, че някои от специалистите настояват, че първият акт би трябвало да бъде приключен в Народното събрание, Марков съобщи: " Глупости. Еми, той е приключен естествено с отхвърли на претендента за министър ръководител, очевидно е, че не желае да се яви ".

Марков разясни още: " От тук нататък Народното събрание няма какво да прави, тъй като няма какво да се гласоподава. В българската Конституция написа, че България е правова страна, а в правовата страна принудително красота не става. Човекът се отхвърли и с това въпросът завърши, няма какво да се гласоподава, няма претендент за министър-председател, не е осъществен мандата при първото завъртване на рулетката. Топката ще отиде в ГЕРБ, а по-късно в седемдневен период президентът ще би трябвало да разпореди мандат на някоя от останалите парламентарни групи, на която той реши, това е негово суверенно право. В този наш парламент е изключено да се мисли, че трета парламентарна група може да сформира държавно управление, като се има поради, че Българска социалистическа партия е с 30 депутата, " Изправи се БГ! Ние идваме! " с 13 ", съобщи Марков.

Той разяснява и визията на Татяна Дончева от " Изправи се БГ! Ние идваме " за излаз от обстановката с техническо държавно управление до идната пролет. " Какви са тези нелепости техническо държавно управление, такова пък не бях чул до момента, бях чул за експертни, програмни и избавителни и така нататък тъй че ще се отива на избори до дупка, нещо което съм планувал доста от дълго време. ", сподели Марков.

Припомняме, че председателският съвет на Народното събрание не е стигнал до решение по проблема с оттегленото единодушие на Пламен Николов да бъде предлаган за министър-председател, заради което е планувано ново съвещание на управлението на Народно събрание с управленията на ПГ от 11.30. Междувременно депутатите ще търсят контакт с президента, с цел да намерят излаз от създалия се парламентарен проблем, както и ще повикат конституционалисти в Народното събрание.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР