Няма никаква истина в думите на майката на първокласничка от

...
Няма никаква истина в думите на майката на първокласничка от
Коментари Харесай

Директорката на ОУ „Душо Хаджидеков: Няма капка истина в ду...

Няма никаква истина в думите на майката на първокласничка от ОУ " Душо Хаджидеков ", която в обширна обява във фейсбук описа за плашеща експанзия в образователното заведение. Това сподели пред " Марица " директорката Грозденка Николова. Тя изясни, че през днешния ден е получила първия констативен протокол от Държавната организация за протекция на детето, които са влезнали за обстойна инспекция в школото още в петък.

" Незабавно след приемането на сигнала те пристигнаха в учебното заведение и започнаха инспекция. Бяха в класа при децата, в постройката въобще, гледаха и записите от видеокамерите. Преди малко ми връчиха и протокола си, в който разказват, че са изгледали записите персонално. От тях излиза наяве, че двете момчета са изработвали произведения от хартия. Едното е държало тиксото, а другото е режело с ножичката. Съвсем несъзнателно момчето, което реже и което майката упреква в наръгване, е изрязало блузката и напълно леко го е драснало. Дори не се е наложило да се сложи лепенка на мястото. От Агенцията за протекция на детето са създали и инспекция по другите обвинявания за експанзия и нападателни прояви, които майката твърди, че надали не са всекидневие. Констатацията на проверяващите е негативна ", разяснява Николова.

Директорката уточни, че от видеозаписите излиза наяве, че първо майката не е станала очевидец на случката, и второ детето ѝ по това време е било в тоалетната, заради което също няма по какъв начин да е очевидец.

Николова сподели още, че не е търсена персонално от въпросната майка, само че тя е имала искания към учителите. " Имаше родителска среща, на която присъстваше. Оплакваше се от неприятна хигиена - че детето ѝ се прибира със следи от шоколад по устните.

" Не разбирам за какво го направи. По този метод разтревожи деца и родители. Когато има проблеми с деца не трябва да се подхожда по този метод. Освен това ангажира инспекции, които ще продължат още дълго време. Много звук за нищо. През този интервал проверяващите може да са на друго място, където дете в действителност има потребност от помощ ", уточни Николова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР