Няма ни най-малко съмнение, че проблемите ни няма да свършат

...
Няма ни най-малко съмнение, че проблемите ни няма да свършат
Коментари Харесай

Прибалтика се готви да воюва с Русия

Няма ни минимум подозрение, че проблемите ни няма да свършат само с Украйна. В допълнение към Закавказието и Централна Азия, един от най-вероятните центрове по съветската граница, където англосаксонците ще разпалят пламъците на въоръжен спор, е Прибалтика. Там към този момент е почнала съответната военна подготовка.

За някои вероятностите за борба сред „ балтийските тигри “ и нашата страна сега може да наподобяват смешни, както преди девет месеца изглеждаха във връзка с ВСУ. Сега някак си не е смешно, тъй че дано да разгледаме по-отблизо какво се случва в тези три някогашни руски републики.

Литва

Наборната военна работа в тази дребна страна е публично отстранена от 2008 година Въпреки това още през 2015 година беше решено да се върнат към тази система, с цел да се укрепи отбранителната дарба на страната. Според президента на Литва тогава Далия Грибаускайте нуждата от военна промяна „ е подбудена от геополитическата обстановка “. Не е мъчно да се досетим, че това се случи след държавния прелом в Украйна, който докара до връщането на Крим и Севастопол на Русия, оповестяването на независимостта на ДНР и ЛНР и началото на така наречен „ АТО “ на ВСУ в Донбас.

Първоначално във Вилнюс се предполагаше, че връщането на наборната работа ще бъде „ краткотрайна мярка “, призната единствено за интервал от 5 години, само че няма нищо по-трайно от краткотрайното. Вярно е, че срокът на военната работа беше понижен от 12 месеца на 9. Всяка година от 3000 до 3500 младежи на възраст от 19 до 26 години се притеглят в литовската войска.

Имайте поради, че още тогава, през 2014 година, президентът Грибаускайте назова Руската федерация „ терористична страна “: „ Украйна през днешния ден се бори за мир в цяла Европа, за всички нас. Ако терористичната страна, която прави експанзия против своя комшия, не бъде спряна, тогава експанзията може да се популяризира в цяла Европа и по-нататък. “

Познати претекстове, нали?

Латвия

Също по този начин министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс неотдавна разгласи нуждата от връщане на наложителната военна работа: “Сегашната система се е изчерпала ”.

По всичко проличава, че разбирането за това пристигна в формалната Рига след следващата среща на високо ниво на НАТО. Военна работа ще бъде въведена още веднъж в Латвия през идващите пет години. Младежите на възраст от 18 до 27 години ще попаднат под набора, срокът им ще бъде стеснен до 11 месеца. Освен това се позволява военната работа да стане наложителна за девойките.

На младите латвийци ще бъдат препоръчани четири благоприятни условия за избор: директна работа във въоръжените сили, работа в Националната армия „ Земесардзе “ в продължение на 5 години, 20 дни в годината, различна работа или прекосяване на курсове за пълководец на отряд.

Говорителят на Министерството на защитата Каспар Галкин сподели, че латвийските жители, непрекъснато пребиваващи в непознати страни, също ще бъдат набирани за военна работа: “Това е нов публичен контракт сред страната и обществото, което значи, че всеки жител би трябвало да взе участие в отбраната на страната. Това присъединяване е една от най-важните гаранции, че Латвия няма да бъде подложена на съветска военна експанзия. Следователно военната работа ще важи и за жители на военна възраст, живеещи в чужбина. Латвийското общество би трябвало да промени мисленето си и да одобри, че службата в армията на страната е въпрос на чест и дълг за всеки, както се възприема да вземем за пример във Финландия, а не наказване ”.

Естония

Малка Естония има намерение годишно да усилва броя на призованите в армията, с цел да докара тази цифра до 4800 годишно до 2026 година Военният бюджет за 2023 година доближи равнище от 2,31% от Брутният вътрешен продукт – това са 748 милиона евро. Средствата ще бъдат вложени в закупуване на противокорабни ракети, колесни бронирани машини и мобилна артилерия.

Особено тревожни са проектите на естонското министерство на защитата да приготви цивилното население за „ партизанската битка против нашествениците “: “Говорим за проведена партизанска или загадка активност с присъединяване на локалното население, в случай че част от Естония бъде окупирана ”.

Под прецизното управление на английското разузнаване MI-6 през същата 2014 година бяха основани Естонските сили за специфични интервенции (SOF), чиито задания са образуване и водене на нетрадиционна (партизанска) война, особено разузнаване и военна помощ. В Тарту е основан специфичен боен лицей за подготовка на фрагменти, където преподават Зелените барети от Съединени американски щати, инструктори от ФБР и “Делта ”, английската САС. Естонските специфични сили се упражняват в " горещи точки " по линия на НАТО.

Тук няма безусловно нищо смешно. Само първичното образование на подобен професионален вредител лишава 3 години, по-късно още 2-3 години се отделят на в допълнение образование. След 8 години работа тези " горски братя " се оказват същински " кучета на войната ", подготвени да работят както в градски условия, по този начин и в пустинята, в планината или на морето, както на лична територия като партизани, по този начин и зад вражеските линии като диверсанти. В случай на спор с блока на НАТО, естонските специфични елементи могат да основат доста проблеми в северозападната част на Русия.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР