Няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. Това

...
Няма непосредствена опасност от режим на водата в Ботевград. Това
Коментари Харесай

МРРБ уверява, че няма опасност от воден режим в Ботевград

Няма непосредствена заплаха от режим на водата в Ботевград. Това твърди в свое прессъобщение районното министерство, откакто имаше среща сред кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, шефа на ВиК ЕООД гр. София Никола Нитов, изпълнителния шеф на " Напоителни системи " ЕАД Снежина Динева, шефа на ВиК дирекцията в Министерство на регионалното развитие Иванка Виденова, както и специалисти от ведомството.
Към момента потребният размер на водата в язовир " Бебреш " е съвсем 1 500 000 куб. метра, като среднодневно от него се черпят към 14 хиляди куб. метра. Това значи, че водоподаването е обезпечено за най-малко близо 4 месеца, стана ясно на срещата.
Никола Нитов акцентира, че през последните месеци са подхванати дейни дейности по ремонт на ВиК мрежата в Ботевград, вследствие на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец.
Близо 1,3 млн. лева е осигурило Министерство на регионалното развитие през последните 3 години за ремонт на водопреносната мрежа на община Ботевград, стана ясно още по време на диалога. Предстои възлагане на Регионални прединвестиционни изследвания за област София, с които ще се дефинират ВиК обекти за европейско финансиране, защото община Ботевград стана член на Асоциацията по ВиК.
Продължава обследването за противозаконни връзки по тръбопроводите, като при откриването на такива те ще бъдат прекъсвани.
Припомняме, че има изказвания, че язовир " Бебреш " е заплашен - поради частен Водноелектрическа централа, благосъстоятелност на компания " Агрохолд " АД с шеф Васил Златев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР