Няма недостиг на конспиративни теории за края на света, но

...
Няма недостиг на конспиративни теории за края на света, но
Коментари Харесай

7 пъти, в които хората са били сигурни, че светът ще свърши

Няма дефицит на тайни теории за края на света, само че за благополучие, нито една от тях не се е оказвала вярна досега. И въпреки всичко доста хора не престават да имат вяра в предсказания за идващ апокалипсис.

Ето някои от случаите, в които тези прогнози привлякоха към себе си хиляди последователи.

1. През 1910 г. френски астрономи били убедени, че Халеевата комета ще унищожи живота на Земята. Това причинило масова истерия, а и доста уникални бизнес начинания - например продажбата на " хапчета против комети ".

2. През 90-те години на XX в. тайванецът Чен Хон-мин основал религиозна група, преместил се в САЩ и разказвал наляво и надясно, че на 31 март 1998 г. Бог ще слезе на Земята в космически кораб и ще вземе със себе си само Чен и неговите последователи. След като това не се случило, " пророкът " все пак признал, че е говорил пълни глупости.

3. През 2000 г. се разпространил слух, че бъг ще удари всички компютри по света и това ще доведе до постепенно изчезване на цивилизацията. По това време милиони долари били похарчени за обновяване и защита на компютърните системи.

4. През 2008 г. много хора се опасяваха, че Големият адронен колайдер в ЦЕРН ще отвори черна дупка, която буквално ще " засмуче " света. Учените се принудиха да обясняват, че дори и малка черна дупка да бъде създадена, тя ще се дезинтегрира веднага.

5. Радио и телевизионният " пророк " Харолд Кампинг предрече, че светът ще свърши на 21 май 2011 г . По думите само 3% от населението щеше да оцелее. Много християнски канали в Щатите разпространяваха тези приказки, а когато нищо не се случи, Кампинг заяви, че това било " невидим Ден на страшния съд ".

6. Кой може да забрави истерията около " предсказанията " на маите за края на света през 2012 г.? Според проучване на Reuters тогава 10% от хората на планетата са били убедени, че това наистина ще се случи. Теорията тръгна от факта, че календарът на маите предполагаемо свършва тогава. По-късно дори бе заснет игрален филм с името „ 2012 “.

7. Нумерологът Дейвид Мийд заяви, че е използвал геометрията на пирамидите в Гиза, за да изчисли, че светът ще свърши на 23 септември 2017 г. Той твърдеше, че друга планета ще се сблъска със Земята и ще я унищожи. Е, за щастие денят мина и замина и нищо такова не се случи.

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР