„Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова

...
„Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие, затова
Коментари Харесай

Радев няма да ходи във Франция, не вижда напредък по оста София-Скопие

„ Няма прогрес по откритите въпроси сред София и Скопие, по тази причина няма условия за моя аудиенция в Париж при президента Макрон, желая да видя действителни резултати. “, това съобщи пред публицисти в Пловдив президентът Румен Радев. Той разясни, че следи деликатно позициите на партиите.

„ Оценявам ангажираността и напъните на нашите европейски сътрудници. Що се отнася до убеждението на премиера Кирил Петков, че последната инстанция по тематиката Република Северна Македония е Народното събрание би трябвало да уточня, че последната инстанция постоянно е народът и за неговото консултиране има конституционни механизми “, безапелационен беше президента.

Той разяснява и идната актуализация на бюджета.

„ Много страни към този момент си актуализираха бюджета, в случай че няма сигурност не можем да приказваме за стопанска система, обучение, просвета и просвета “, добави Радев.

Според него бежанците са се оказали мъчителна тематика . Румен Радев акцентира, че политиката на българската страна би трябвало да бъде деликатна и непрекъсната по тематиката.

„ В началото главният приоритет беше да ги интегрираме, а в този момент ние ги задраскваме “, добави Румен Радев.

Той разяснява и тематиката за въвеждането на еврото в България.

Пълноценната европейка интеграция е стратегическа цел на България. С подписването на контракта за Европейския съюз ние на процедура одобряваме тази цел и тя е заложена. В същото време решенията не би трябвало да предшестват осведомителния разбор, означи президентът.

Румен Радев откри 15-ото Международно ревю „ Хемус 2022 – отбрана, антитероризъм и сигурност “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР