Няма модерна армия без финансово осигуряване. Законите не правят разлика

...
Няма модерна армия без финансово осигуряване. Законите не правят разлика
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Най-приоритетни са проектът за сухопътни войски и вторият транш за F-16

Няма съвременна войска без финансово обезпечаване. Законите не вършат разлика сред длъжностен и постоянен кабинет, в тази връзка ще участваме в подготовката на бюджетната процедура. Искаме 2% от Брутният вътрешен продукт за разноски за защита от 2023 година. Това ще обезпечи спомагателни 100 – 140 млн. лв. единствено за модернизацията на Българската войска. Ще предизвикваме и основаването на фонд за защита, чиято цел е всички неосъществени по плановете за рационализация средства, да се натрупват и да могат да се употребяват.

Това заяви служебният министър на защитата Димитър Стоянов на конференция, на която показа екипа и цели си, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Най-спешният за мен план е този за сухопътни войски, придобиване на бойна техника за батальонна група – това е най-спешният план, по който би трябвало да се вземе отношение и може да го създадем до конституиране на Народно заседание. Другият незабавен план е офертата за втория транш F-16, съобщи Димитър Стоянов.

Служебният боен министър даде поръчка, че няма да прави каквито и да е промени в състава надолу в Министерство на защитата, в случай че няма злоупотреби.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР