Няма много място за компромиси в настоящата ситуация след края

...
Няма много място за компромиси в настоящата ситуация след края
Коментари Харесай

Кольо Колев: Правителство на малцинството изглежда кукла на конци, служебен кабинет няма да издържи

Няма доста място за взаимни отстъпки в актуалната обстановка след края на парламентарните избори. Това съобщи социологът Кольо Колев в утринния блок на Българска национална телевизия.
По думите му изборите ясно посочили желанието за смяна в политиката. ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи би трябвало да си прочетат урока, тъй като се появяват различни политически партии, настоя Колев и добави, че би трябвало да се излъчи държавно управление, което да се употребява с доверието на хората.
 Социолог: Ерозията в доверието към политическия хайлайф носи гласове на Слави Трифонов Социолог: Ерозията в доверието към политическия хайлайф носи гласове на Слави Трифонов
Никаквата разлика сред главните политически сили ускорява говоренето за вероятната имитация на парламентарните избори през пролетт...
В момента има две варианти, съгласно Кольо Колев – не е допустимо да бъде формирано държавно управление на малцинството, което е малко наподобява „ кукла на конци “. Другият вид е да бъде формирано служебно държавно управление, само че съгласно социолога, това няма да издържи дълго.
Големият проблем съгласно Кольо Колев е, че старите партии са изгубили ужасно доста от изборите. „ Българска социалистическа партия е злополука “, посочи той, който се съгласи с проф. Христова, че хората търсят нещо ново и го намират в екзотичните неща. Всичко това говорило за дълбока ерозия на съществуващата политическа конструкция.
На този стадий би трябвало да има значим временен интервал, в който малко или доста гласоподавателите да се осъзнаят, по този начин и политическите партии да схванат какво им споделят гласоподавателите, настоя Кольо Колев.
Според него президентът ще постъпи правилно и ще раздаде мандатите надлежно на първата, втората и третата политическа мощ. Кольо Колев дефинира като смешно поемането на отговорност от Корнелия Нинова след изборите. Тези резултати на Българска социалистическа партия са съкрушителна загуба, уточни Кольо Колев.
Според него ясно е, че ще има смяна в политиката.
 Кольо Колев: Правителството постанова тотална тирания Кольо Колев: Правителството постанова тотална тирания
„ Дано митингите са сигнал за рухването на държавното управление, тъй като става въпрос за тотално налагане на демократура, т.е., диктатур...
Има претенденти от другите партии, които желаят трети мандат и мечтаят за него, посочи политическият психолог Антоанета Христова в утринния блок на Българска национална телевизия.
В момента всичко наподобява доста мъчно, една неистина и изкуствено слепено, За това хората не виждат политическите субекти, които са се отричали взаимно, а по-късно ще могат да се прегърнат. Политиката и демокрацията е мъчно нещо и в демокрацията доста постоянно човек не се усеща обективен, изясни Христова.
Трябва доста деликатно да се оцени защо са дали своят вот хората, настоя проф. Христова. Старите партии съгласно нея събират повече гласоподаватели и особеното, което идва не е доминантно като количество хора. Профилът ни споделя, че има две групи хора, които живеят в дребните обитаеми места младежи и такива, които живеят в чужбина и мизерства, означи проф. Христова. По думите й тъкмо тези хора санкционирали София.
Нещата сега са толкоз разрушени и в развой на отрезвяване. В момента би трябвало доста огромен разсъдък, прикани проф. Христова.
Тя уточни, че от Българска социалистическа партия отворили голямото поле от парламентарните избори, че сега ние сме тотално разрушени като политическа конструкция. Тя е уверена, че политическите партии, на които ще бъде връчен мандатът би трябвало да се опитат да водят договаряния.
 Кольо Колев: Не е време за ритване по глезените и препирни сред министър председател и президент Кольо Колев: Не е време за ритване по глезените и препирни сред министър председател и президент
Не е време за ритване по глезените и препирни сред президент и министър председател. Това сподели в изявление за „ Фокус “ социологът Кольо Кол...
Проф. Христова е уверена, че ГЕРБ и „ ИТН “ ще се опитат да беседват за съставянето на кабинет. Всички желаеме смяна, само че каква смяна желаеме, запита тя. В момента народът не е споделил желаеме това или това, само че би трябвало доста внимание и отговорност. Грешките на ръководещите до момента били в неверното прогнозиране, сподели още проф. Христова.
Тя предизвести, че сме при започване на разтърсването, а обществото е разединено. 
Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР