Няма масово подслушване на политици, магистрати и журналисти. Това каза

...
Няма масово подслушване на политици, магистрати и журналисти. Това каза
Коментари Харесай

Цацаров: Няма масово подслушване на политици, магистрати и журналисти

Няма всеобщо подслушване на политици, магистрати и публицисти. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по време на дебатите по отчета на Националното бюро за надзор на СРС за 2016 година, съобщи „ Фокус “.

„ Не чух отговор на два въпроса. Подслушване на публицисти? Не. Масово подслушване на политици, магистрати, публицисти? Не. Това, че се намираме в изискванията навън съвещание напълно не е опрощение да кажем, че такова може да има “, разяснява Цацаров.

Според него изказванията, че 10 % от всички СРС-та касаят публицисти, политици и магистрати са надълбоко погрешни. „ Защо са максимален брой разрешенията за потребление на СРС в Специализирания съд? Защото той издава позволение за подслушване на проведени незаконни групи, а една група е най-малко от трима души “, разясни Цацаров.

" Не е правилно, че няма сигнал на бюрото, който да не е получил отговор от Прокуратурата. Не упреквам основния прокурор, само че взехме решение да го сигнализираме, с цел да знае какво се случва в Прокуратурата. Поне да разпореди на прокурорите си да ни отговорят. Това сподели от своя страна ръководителят на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства Бойко Рашков.

„ Имаме случаи на известени жители, че са подслушвани непозволено, които са завели каузи. Няма реакция на Прокуратурата “, уточни той. „ Ще оставя без коментар това, че изявлението ми е било цялостно с рецензии към Народното събрание “, посочи Бойко Рашков. „ През тези 4 години наблюдавахме безобразни правосъдни актове, само че ние нито сме ги изменяли, нито отменяли, тъй като нямаме такива пълномощия. Изпращали сме ги единствено до способените органи. Висш съдебен съвет не е взел никакво отношение или най-малкото нямаме противоположна информация за това “, изясни той.

„ Има 3 случая, в които имаме отвод да се срещнем с материали на ДАНС. Един от случаите касае доста прочут човек, който не е в залата. Но различен човек е в залата. Няма подозрение, че възпирането на бюрото да се запознае с материалите, на които се основава настояването е обвързвано тъкмо с този човек “, добави ръководителят на бюрото за надзор на СРС. „ Да виждате нещо политическо в изявлението ми? Искаме просто да си свършим работата “, попита той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР