Няма логическо обяснение защо България се дърпа от солидарността, която

...
Няма логическо обяснение защо България се дърпа от солидарността, която
Коментари Харесай

Ген. Събев: Не трябва да се превръщаме във втора Унгария frognews.bg

" Няма логическо пояснение за какво България се дърпа от солидарността, която Европейски Съюз демонстрира на Украйна, изключително в този съдбоносен миг за нейната защита. България не извършва и решението на Народното събрание от декември 2022 година, когато беше гласувано да бъде предоставена военно-техническа помощ и което задължи държавното управление да дава такава и в бъдеще, при поискване на украинската страна.

 

Намираме най-лекото опрощение, че нямаме такива благоприятни условия, а президентът ни напълно изрично съобщи, че служебното държавно управление няма да дава безусловно нищо. Това буди неразбиране и недоумение за какво България постъпва по този начин ", сподели той.

 

Ген. Събев сподели, че страната ни към този момент е подготвена да създава вида снаряди, от които имат потребност украинците, а нашата войска също ще се снабди с подобен вид в бъдеще.

 

" Доколкото знам, един от заводите от нас е подготвил поточна линия за произвеждане на 155 мм снаряди, само че виждаме обяснението на нашия длъжностен министър на защитата, че България не употребява сега подобен диаметър. Това е правилно, тъй като нямаме такива артилерийски средства, само че следва да въведем.

 

Доколкото знам, се приготвя и социална поръчка за закупуване на такива системи ", съобщи ген. Събев, съобщи Фокус.

 

Според него дейностите на България са объркващи, а оправданието, че страната ни няма опция да оказва помощ украинската страна, са неоснователни.

 

" Тук се слага въпроса за какво България, която се готви да закупи такива системи и може да стартира произвеждане на такива снаряди, не се причислява към тази европейска самодейност. Предполагам, че този въпрос може да бъде заложен на президента Радев на идната среща.

 

Ние не би трябвало да се трансформираме във втора Унгария, а би трябвало да следваме общоевропейските решения и да бъдем част от тях, а освен да бъдем пасивни ", безапелационен бе той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР