Няма конкретни алгоритми как се лекуват деца с COVID-19“. Това

...
Няма конкретни алгоритми как се лекуват деца с COVID-19“. Това
Коментари Харесай

Адвокат: Няма алгоритъм за лечение на деца с коронавирус |

" Няма съответни логаритми по какъв начин се лекуват деца с COVID-19 “. Това акцентира пред БНР адвокатът по здравно право Мария Шаркова. 

По думите ѝ сегашният логаритъм е извънредно несполучлив както за децата, по този начин и за възрастните:

„ Защото в този момент единствената опция е тези пациенти да се свържат с персоналния си доктор. Ако обаче той има потребност от обзор, спомагателни проучвания, персоналният доктор нищо не може да предприеме за този пациент. Трябва да разполагаме с съответни благоприятни условия за проучвания и прегледи в обособени центрове и в извънболничната помощ, а в този момент пациентите се обаждат на 112, тъй като не знаят какво да вършат. Това касае и децата, и възрастните. И в този момент всеки на личен ход и то в карантина потегля да търси лекарска помощ “.

Шаркова уточни, че в случай че пациент, подхванал всички ограничения, в това число и защитно облекло, той не може да бъде осъден, че е нарушил карантината си, търсейки метод да отбрани здравето и живота си.

Тя коментира и обстоятелството, че в част от лечебните заведения, където се лекува тази зараза, няма педиатрични отделения.

„ А част от инфектираните деца имат и съпътстващи болести, диабет и други. Те би трябвало да се прегледат и от педиатър в хода на лекуването при ковид “.

Адвокат Шаркова прикани да се внесе изясненост в лекуването на децата с Covid-19.

Коментарът на експерта по здравно право е изключително настоящ, след като  по какъв начин е била посъветвана от Спешния център да се обади на персоналния доктор, с цел да " преслуша " болното ѝ дете по телефона.

От споделеното стана ясно, че в незабавните кабинети на огромните лечебни заведения не преглеждат деца, а PCR тестванията за тях не са безвъзмездни, макар уверенията на здравните управляващи в противоположното.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР