Няма конфликт на интереси при документите на българския кандидат за

...
Няма конфликт на интереси при документите на българския кандидат за
Коментари Харесай

ЕП: Няма конфликт на интереси при документите на Илиана Иванова

Няма спор на ползи при документите на българския претендент за еврокомисар Илиана Иванова – това реши правната комисия на Европейския парламент, откакто се срещна с тях. Комисията организира закрито съвещание по въпроса.

„ Всички политически групи бяха в поддръжка на процедурата да се продължи. Т.е. никой не е изразил обструкции във връзка с съществуването на спор на ползи “, разяснява пред  членът на комисията от „ Обнови Европа “ Илхан Кючюк.

„ Изключително елементарно взе комисията това решение. Г-жа Иванова в последните над 10 години е била или евродепутат или член на Европейската счете палата. Прозрачна е нейната активност и получи поддръжката на безусловно всички групи да продължи нататък с чуванията “, добави Емил Радев от Европейската национална партия, който също е член на правната комисия.

На 5 септември Иванова ще бъде изслушана на взаимно съвещание на комисиите по просвета и по индустрия, проучвания и енергетика. Тя ще наследи ресора на някогашния комисар и сегашен министър на външните работи Мария Габриел по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

Седмица по-късно Иванова ще бъде изслушана на пленарно съвещание на Европейския парламент в Страсбург.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР