Няма как въглищните централи да работят в нормален режим. Според

...
Няма как въглищните централи да работят в нормален режим. Според
Коментари Харесай

Красен Станчев: Икономиката не е вентилатор, че да я включвате и изключвате

Няма по какъв начин въглищните централи да работят в естествен режим. Според мен би трябвало да се предизвиква природният газ, вложения в нови уреди, които бързо да заменят сегашните мощности.

Това съобщи инж. Чавдар Стойнев, шеф на Топлофикация-Перник, в ефира на БТВ.

Красен Станчев, икономист, разяснява: „ Т.нар. зелена договорка е централно обмисляне, за какво? Икономиката не е вентилатор, че да я включвате и изключвате. Проблемите в енергетиката са още от 2006 година Полша да вземем за пример сподели какъв е салдото и сподели, че до 2049 година тези мощности би трябвало да работят. ”

По думите му има ненавист към Европейски Съюз, към зелените, само че пък те приказват всевъзможни нелепости. „ Това е централно обмисляне и хората не знаят какво да вършат, тъй като не се е реагирало в точния момент. ”

Стойнев е безапелационен, че желаят ясно бъдеще. „ Не мога да си показва баланс на енергийния бранш с ВЕИ-та и акумулатори. Притеснява ни, че времето е малко и не са задоволително изчистени въпросите. ”

„ Риск за енергийната система има, в случай че централите се изключат незабавно. Сегашното държавно управление не е отговорно за случилото се от 2006 година насам ”, безапелационен е Станчев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР