Новата трамвайна линия 15 тръгва днес, 7 май, съобщиха от

...
Новата трамвайна линия 15 тръгва днес, 7 май, съобщиха от
Коментари Харесай

Новата трамвайна линия 15 тръгва днес

Новата трамвайна линия 15 потегля през днешния ден, 7 май, оповестиха от Центъра за градска подвижност във Facebook.

Тя е с маршрут (в посока метростанция „ Витоша “): от обръщателното колело „ Бъкстон “ по бул. „ Цар Борис III “, бул. „ Ген. Тотлебен “, площад „ Руски монумент “, бул. „ Македония “, ул. „ Алабин “, ул. „ Граф Игнатиев “, бул. „ Христо Смирненски “, площад „ Журналист “, по маршрута на трамвайна линия № 10 през Борова гора, Семинарията, бул. „ Джеймс Баучер “ и по бул. „ Черни връх “ до метростанция „ Витоша “ (крайна станция на трамвайна линия № 10). Мотрисите ще стопират на всички съществуващи трамвайни спирки.

Намаляват се интервалите на придвижване и разписанията на трамваите 4,8,10,12 и 18, показват от Центъра за градска подвижност.

„ Трамвайният кулоар на бул. „ Цар Борис III ” е потвърдено най-бързата и все по-използвана връзка с центъра. С новата линия 15 ще понижим интервалите, подобряваме комфорта на пасажерите и осигуряваме нови директни връзки за жителите ”, изясни заместник-кметът Илиян Павлов, представен в известие от " Спаси София ". Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5 и по този начин се обезпечават равномерни шпации на придвижване под три минути по бул. „ Цар Борис III ” и ул. „ Граф Игнатиев ”.

Новини има и за жителите на Надежда, Връбница и Обеля - от през днешния ден мотрисите по трамвай 6 ще бъдат съвременни, климатизирани и налични за трудноподвижните. „ С това желаеме да подобрим удобството и да притеглим още пасажери в градския превоз. Пускането на съвременни трамваи беше невероятно без десетките корекции на инфраструктурата, които направихме. Тази смяна беше дълго чакана от живущите в тези региони, които до момента нямаха съвременни трамваи ”, сподели заместник-кметът по превоз Павлов.

От през днешния ден линия 8 към Люлин се укрепва и интервалите през целия ден няма да надвишават 10 минути, като се обезпечават и спомагателни курсове до по-късно. Трамваите по линии 3 и 27 работят с продължен маршрут до гара София-Север, с което се възвръща връзката сред влаковете и трамвайния превоз в тази част на града.

По думите на заместник-кмета по превоз, това е едно от най-големите усъвършенствания на наземния превоз през последните години. Изработихме пакет ограничения, с които значително подобряваме градския превоз. Фокусът неслучайно е към огромните и северните квартали, които години наред бяха подценявани. Продължаваме да работим, с цел да създадем градския превоз същинска опция и да притеглим повече пасажери, тъй като нашата дълготрайна цел е трафикът в града да намалее и въздухът да бъде по-чист, уточни Павлов, представен от " Спаси София ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР