Няма как през общи шаблонни думи да се избяга от

...
Няма как през общи шаблонни думи да се избяга от
Коментари Харесай

Петков: Хората, които са в основата на корупцията в България, са сигурно 20 човека

Няма по какъв начин през общи шаблонни думи да се избяга от неналичието на положително правораздаване в България, на всички е ясно, че прокуратурата не работи добре – какъвто и език да употребявате, когато видите обстоятелствата, виждате, че тя не работи добре. Това сподели пред публицисти министър председателят Кирил Петков, откакто беше изслушан от мониторинговата група за наблюдаване на демокрацията в Европейския парламент.

Минути по-рано основният прокурор Иван Гешев разгласи, че е изискал по-сериозен мониторинг върху нашата страна, тъй като съгласно държавното обвиняване има риск за върховенството на закона и правата на жителите.

„ Много бих се радвал да имаме оптимално засилен мониторинг – колкото повече, толкоз по-добре (…) Няма по какъв начин да излъжеш европейските институции с хубави думи, хората са задоволително интелигентни, с цел да схванат по кое време нещо е подправено и по кое време нещо е същинско “, акцентира Петков.

По думите му с измененията, заложено в Плана за възобновяване, „ основният прокурор към този момент няма да бъде единствено с Господ над главата си “ и ще има арбитър, който ще има право да го проверява. Според Петков Обвинител №1 би трябвало да има друга от сегашната си роля и да е по-скоро админ на процесите в прокуратурата.

„ Според мен хората, които са в основата на корупцията в България, са несъмнено 20 индивида “, разяснява министър-председателят.

Като образец той даде ББР и фирмите с огромни заеми, за 4 от които по думите му има косвени данни за съгласуваност с Делян Пеевски от Движение за права и свободи. Петков изясни, че е доста значимо дейностите по линия на пресичането на корупцията да са извънредно прецизни и съобразени със закона, тъй като „ най-лошото би било, в случай че създадем неточности и не съберем действителните доказателства и най-после страната да им заплати обяда “.

„ Надявам се, че още с смяната в КПКОНПИ ще имаме един много действителен инструмент да действаме по въпросите “, добави Петков, като акцентира, че се работи в периоди, само че няма по какъв начин нещата да се случват бързо, тъй като някои законови промени изискват гласа на 2/3 от депутатите.

„ България за първи път има същински позитивно предпочитание да се оправи с проблемите на корупцията. Не сме тук, с цел да обещаем неща, в които не имаме вяра “, безапелационен беше Кирил Петков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР