Няма как да сме богата държава, ако заплатите и доходите

...
Няма как да сме богата държава, ако заплатите и доходите
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма как да сме богата държава, ако заплатите и доходите са ниски

Няма по какъв начин да сме богата страна, в случай че заплатите и приходите са ниски. Това съобщи финансовият министър Асен Василев.
Прочетете още
" Тази година ще приключим на недостига, който е заложен в бюджета - 3% ", сподели Василев. 

" Проблемът съгласно мен е, че се демонстрира за трета година, че България може да има 3% недостиг, може да има рекордни вложения, същинска обществена политика и всичко това да се върже с данъчната политика без да се подвигат ставките на налозите ", сподели още Василев.

„ Повечето рецензии, които идват, са основани на философията на „ постната пица ". Време е да вършим съвременна стопанска система и да подвигаме приходите на жителите. Виждате, че задържаме данъчната политика. И работим за вложения в страната ", добави финансовият министър.

„ Политиката, която организираме от 2021 година до момента, е, че няма по какъв начин да сме богата страна, в случай че заплатите и приходите са ниски. Трябва да се вдигне цената на труда, би трябвало да станат по-високи заплатите. В същото време да влагаме в нови машини, в пътища, в железници, тъй че страната да може да дръпне напред и да се вдигне продуктивността на труда ", сподели Василев.

Той сподели, че няма да се подвига налог „ Сгради ". И че общините се дава опция сами да дефинират данъчната си основа и ставка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР