“Няма как да присъствам на клетвата на новоизбраните съдии в

...
“Няма как да присъствам на клетвата на новоизбраните съдии в
Коментари Харесай

Без драмтизми: Атанасова и Белазелков се заклеха като конституцио...

“Няма по какъв начин да участвам на клетвата на новоизбраните съдии в Конституционния съд през днешния ден. Полагането на клетва за съблюдаване на Конституцията на фона на сериозните подозрения за нейното нарушение е несъстоятелно. Неприемливо е думите да опонират на дейностите, а церемониите да заменят правилата ”,

 

Церемонията се случи на фона на голям брой рецензии и решението на президента да сезира Конституционния съд. 

 

“Като навлизам в длъжността арбитър в Конституционния съд, кълна се да съблюдавам добросъвестно отговорностите си, предоставени с Конституцията и Закона за Конституционния съд. Заклех се “, обявиха Атанасова и Белазелков.

На церемонията участват ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, ръководителите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд Галина Захарова и Георги Чолаков.

.

Предстои да стане ясно какво ще се случи с настояването на президента решението за избора на Атанасова и Белазелков да бъде оповестено за противоконституционно. Стоят доста въпроси - да вземем за пример дали двамата ще вземат участие в разглеждането на жалбата, както и какъв ще бъде техния мандат в институцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР