„Няма качествено управление без качествена опозиция“, опря се на стари

...
„Няма качествено управление без качествена опозиция“, опря се на стари
Коментари Харесай

С влизането в ролята на опозиция ГЕРБ едва ли ще има проблем, но това да стане „съвестно и отговорно“ е друга работа

„ Няма качествено ръководство без качествена съпротива “, опря се на остарели максими Дончев.

Той отговори уклончиво за това дали ГЕРБ ще поддържат това държавно управление. „ Съдейки от това, което видях през днешния ден в пленарна зала, изключително гласуването на ръководителя на Народното събрание, към този момент има образувано парламентарно болшинство. Това е групата на Има Такъв Народ, Демократична България, ИБГНИ и Движение за права и свободи. В допълнение е допустима поддръжка и от Българска социалистическа партия. В този смисъл в този парламент евентуално ще има една опозиционна мощ, която ще сме ние. Съвестно и отговорно би трябвало да се нагърбим да изпълняваме ролята на съпротива “, заобяснява той.

„ По-скоро наподобява, че ще има държавно управление и това е добра вест. България би трябвало да има постоянно държавно управление с колкото може по-дълъг небосвод, който да се занимава с провокациите и проблемите “, продължи Дончев.

От ГЕРБ не оспорвали резултата от изборите – не им отивало, само че били недоверчиви към машините.

„ Не сме оспорвали резултата от изборите, тъй като сме втора политическа мощ и няма да ни отива. Има доста въпроси, на които към момента няма отговор. Не настоявам, че това 100% е трансформирало резултата, само че когато има въпроси, свързани с техническата част, само че няма отговори, е притеснително. Ние желаеме гаранции, че няма деформиране на вота “, разяснява депутатът.

По отношение на ревизирания План за възобновяване, Томислав Дончев бил песимистичен, че в Народното събрание ще се реализира единодушие.

„ Искам да дам един урок на всички политици, които разясниха проекта, без да са го чели. Поздравления, че екипът е избрал да надгражда, а не да прави нов. Има неща, които са положителни. Категорично съм срещу средствата за бизнеса да са заеми. Това не е добра стъпка “, счита Дончев.

По думите му няма бранш, който не се нуждае от промяна. „ Светът се трансформира. В някои браншове би трябвало да се вършат промени един път или два пъти в годината “, уточни той.

Във връзка с информацията за злоупотреби на кабинета на ГЕРБ, Дончев разяснява, че това били просто изказвания, като не пропусна да нападне служебното държавно управление: „ Служебното държавно управление беше нападателен участник в изборния развой, за да ерозират поддръжката за ГЕРБ. Едно е политически коментар, друго е политическо подстрекателство и трето е респектирането на наши членове “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР