Няма извършено престъпление от страна на Елена Йончева – информацията,

...
Няма извършено престъпление от страна на Елена Йончева – информацията,
Коментари Харесай

ПРОКУРАТУРАТА С ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ! Извършила ли е престъпление Елена Йончева?

Няма осъществено закононарушение от страна на Елена Йончева – информацията, публикувана от нея в ефирен ефир не е класифицирана. Това сподели на конференция представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

„ По сигнала на Валери Симеонов незабавно се стартира инспекция. Разпитани са повече от 15 лица. Изискана е документи и всички записи от участия на Елена Йончева в Би Ти Ви и Нова телевизия.

Имаме мнение на ДКСИ, имаме мнение от Групово дело „ Гранична полиция”. Категорично считаме, че информация, която Елена Йончева е популяризирала, не съставлява класифицирана информация по смисъла на закона. Тази информация, която тя е предоставила в медиите, покрива отговора на министъра на вътрешните работи, който той е дал в отговор на питане на народните представители на 3 май”, изясни Арнаудова.

„ Така че няма осъществено закононарушение, в това число и оповестяване на загадка, тъй като тази информация не е държавна загадка, нито пък оповестяване на информация, която е станала известна или поверена по работа във щета на държавата”, сподели още Румяна Арнаудова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР