Няма изненада - така коментира рекордните данни на новозаразени у

...
Няма изненада - така коментира рекордните данни на новозаразени у
Коментари Харесай

Кунчев: Нарастването на заразените с COVID-19 ще продължи

" Няма изненада " - по този начин разяснява рекордните данни на новозаразени у нас основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в ефира на .

" Това, което се случваше преди 2-3 седмици в Западна Европа, към този момент залива източната част. Средната заболеваемост в Европа е над 2000-3000 над 100 000, занапред в идващите седмици ще продължи повишаването в броя на случаите ", предвижда той..

" Много хора се чудят за какво в новия проект сме дали акцентиране на заеманите интензивни кревати. Първо, отчитаме другата характерност на Омикрон, който би следвало да минава по-леко и да се заемат по-малко интензивни кревати. У нас обаче, огромен брой от популацията са неимунизирани. Сами виждате, че всеки ден не по-малко от 90% в интензивните отделения са неимунизирани, тъй че ние имаме един термин - горивен материал за епидемията ", изясни доцент Кунчев.

" Омикрон, едно от най-неприятните му качества е, че съумя отчасти да заобиколи имунитетът от имунизациите, процентът падна доста 50-60-70%, в случай че обаче имаше и бустерна доза, към този момент отбраната е 70-80%, което не е по никакъв начин малко ", добави доцент Кунчев.

" СЗО смята, че до момента в който не се обезпечат задоволително ваксини за бедните страни, не би следвало богатите да си вършат трета-четвърта бустерна доза " - по този начин здравният контрольор разяснява информацията за незадоволителна надеждност на бустерната доза ваксина.

Според него е евентуално с разновидността Омикрон да се постави завършек на пандемията.

" Омикрон ще привикне към нашия организъм и ще стане заболяване, с което ще се срещаме всяка година. Надяваме се, че след летния сезон той ще влезе в едно русло, в което дали ще се заразиш не е толкоз значимо ", сподели оше Кунчев.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР