Няма форма на , която да е безвредна за стомаха,

...
Няма форма на , която да е безвредна за стомаха,
Коментари Харесай

Експерт: Няма безвредна за стомаха форма на аспирин

Няма форма на, която да е безвредна за стомаха, а резултатът на аспирина е дозозависим. Това съобщи пред БНР проф. доктор Борислав Владимиров, шеф на клиниката по гастроентерология в болница „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.
Не би трябвало да се одобряват дози над 75-100 мг, т.е. в дребна доза, най-много като антитромботично средство за вторична профилактика след миокарден инфаркт, посочи експертът.
 Не приемайте аспирин всеки ден! Вижте за какво Не приемайте аспирин всеки ден! Вижте за какво
Има случаи, в които приемът на аспирин всеки ден може да ви навреди повече, в сравнение с да ви помогне. Преди да измененията приема на какви...
" Ако се взема тази доза – 75 до 100 мг, има отбрана на лигавицата. Рискът е по-малък. Имаме случаи за първи път пие аспирин, малко по-висока доза и е с кръвоизлив. Някои се приспособяват във времето, само че дозозависимост има. ", изясни той.
С продължителността на приема на този медикамент, рискът от кървене нараства, предизвести проф. Владимиров, като се базира на данни от международни изследвания.
Аспиринът не се приема във всеки случай, а единствено при потвърдена изгода от приемането му, тъй като другояче може да надвиши рисковете, безапелационен е проф. Борислав Владимиров.
Той даде образци с пациенти с тежки съпътстващи болести, за които и една таблетка аспирин в дадена обстановка може да бъде съдбовна.
 5 изгоди и вреди от приема на аспирин 5 изгоди и вреди от приема на аспирин
Аспиринът е може би най-известното болкоуспокояващо хапче, което можете да си вземете без рецепта. Но ацетилсалициловата киселина, какт...
Анамнеза за усложнена язва в предишното не е без значение, без значение на каква възраст е била получена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР