Няма финансова възможност да се назначат повече спешни екипи по

...
Няма финансова възможност да се назначат повече спешни екипи по
Коментари Харесай

80% от извиканите линейки по морето не са за спешни случаи

Няма финансова опция да се назначат повече незабавни екипи по Черноморието през летния сезон, в сравнение с ни трябват, тъй че постоянно да има коли за спешна помощ разполагаем. От друга страна, тази стъпка е и безсмислена, защото, в случай че се назначат спомагателни екипи, тези хора няма да има какво да вършат след септември. Проблемът е в това, че 80 % от повикванията на коли за спешна помощ по морето не са за незабавни случаи, само че за жалост ангажират коли на незабавната помощ. Това описа в изявление на Дарик заместител здравният министър доктор Мирослав Ненков.
Оказва се, че хората на плажа най-често търсят кола за спешна помощ за стомашно-чревни недоволства, обриви, слънчеви изгаряния, както и за недоволства в резултат на несъразмерна приложимост на алкохол.
Година откакто на къмпинг " Нестинарка " умря 67-годишен русенец, а колата за спешна помощ дойде 40 минути след повикването, защото бе ангажирана с различен адрес, равносметката на здравното министерство, е следната - едвам 20 на 100 от повикванията по Черноморието са в действителност незабавни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР