Няма достатъчно зрялост от политиците, за да разберат, че преминаваме

...
Няма достатъчно зрялост от политиците, за да разберат, че преминаваме
Коментари Харесай

Сергей Станишев: „Коалиция не се прави, ако не се уважавате взаимно"

Няма задоволително зрялост от политиците, с цел да схванат, че прекосяваме през подобен интервал, че фактически е нужна задоволително необятна коалиция, която да взема решение проблемите на хората. Това сподели водачът на ПЕС Сергей Станишев в „ Събуди се " по Нова телевизия.

Според него още при образуването на настоящето държавно управление е имало заложени няколко изначални фундаментални дефекта, като главният е бил, че са се водели договаряния единствено по тематиките, по които е имало единодушие. Липсвала е базисна политическа и съдружна просвета. „ Коалиция не се прави, в случай че не се почитате взаимно. Тук опира и до такта на премиера, и до това всяка партия да се усеща значима и зачетена. Когато разбираме от медиите, че водачи на партии не са си говорили с месеци, какво чакаме като резултат - ще се взриви ", разяснява той.

Третият мандат също е бил превдварително решен, счита Станишев. „ Политическа партия сякаш, са уверени, че поради метода, по който беше свален ръководителят на Народното събрание, доста добре могат да разиграят предизборно тематиката на жертвата и да завоюват изборите ", съобщи водачът на ПЕС.

Според него Българска социалистическа партия излиза от ръководството със съществени репутационни вреди измежду гласоподавателите си и тежко разколебаване измежду тях. „ Българска социалистическа партия сподели: „ Бяхме срещу прекъсването на контракта с „ Газпром ". Това обаче се случи март, в този момент сме юли. Какво направи Българска социалистическа партия в държавното управление, с цел да се поправя това нещо? Нищо! От Политическа партия постановяваха политики, без да се преценяват с чувствителността и мнението и на Българска социалистическа партия, и на гласоподавателите ", акцентира Станишев.

Той уточни, че надалеч преди да изтече срокът на заплащането в рубли за газа Асен Василев е оповестил първи, че няма да подновим контракта с „ Газпром ". „ Когато правиш такова деяние, би трябвало да си сигурен, че си обезпечил опция и допустима цена. Чета, чета и на никое място не намирам доказателства, че това е свършено. Това значи цялостен авантюризъм. Това слага под риск освен отоплението на най-големия град в страната, само че хиляди предприятия и стотици хиляди работни места ", безапелационен е водачът на ПЕС.

Количествата, които „ Газпром " доставя за Европа, няма по какъв начин да бъдат обезщетени повече от 1/3 посредством различни доставки, уточни Станишев.

„ Трябва да има разговор, по редица неща, които са национални, да вземем за пример Плана за възобновяване, да има по-широк разговор и сред ръководещи и съпротива. Има тематики, по които и опозицията би трябвало да поддържа ", съобщи Станишев.

Напрежението сред левицата и президента не е в интерес на Българска социалистическа партия за резултатите от идните избори, предизвести социалистът.

Българска социалистическа партия би трябвало да излезе с доста мощна икономическа стратегия и мощна обществена политика.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР