Няма достатъчно добра регулация на изкуствения интелект. Подобни видеа попадат

...
Няма достатъчно добра регулация на изкуствения интелект. Подобни видеа попадат
Коментари Харесай

Фейк видео с д-р Мирослав Ненков застрашава живота на хиляди

„ Няма задоволително добра регулация на изкуствения разсъдък. Подобни видеа попадат в категорията със относително невисок риск. Такива действия би трябвало да се квалифицират като закононарушение ”, счита специалистът по киберсигурност Спас Иванов.

„ Борбата с този вид измами е много комплицирана, защото те се вършат по характерен метод. Винаги обаче има цифрови следи. У нас към този момент има контактна точка във Фейсбук. Може да се види от кой е качено, в какъв брой часа. Създаването през днешния ден става доста елементарно. До такава степен е развита технологията, че не е належащо да си експерт. Има логаритми, които са подготвени и единствено би трябвало да сложим няколко фрагмента и елементарно ще прибавим индивида, който желаеме на видеото ”, изясни ръководителят на Българска асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов в предаването „ Здравей, България “ по Нова тв.

По думите на Спас Иванов, за жалост, интернет пространството има доста дълга памет и даже едно видео да се изтрие, то може да се появи още веднъж.

„ В момента Европа влага в стратегия, която засича сходни клипове и ще може да я инсталираме на компютрите си “, разясни той.

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР