ЕВН Топлофикация иска увеличение с 13% на парното и топлата

...
ЕВН Топлофикация иска увеличение с 13% на парното и топлата
Коментари Харесай

Искат увеличение на парното в Пловдив с 13%

ЕВН Топлофикация желае нарастване с 13% на парното и топлата вода в Пловдив от 1 юли. Намерението се базира на оперативни разноски, отчитащи инфлационните показатели, ремонтна стратегия в размер на 1.3 милиона лв. и най-важното – цената на природния газ, освен актуалната, а и прогнозната.

ЕВН Топлофикация бе едно от трите сдружения, които сложиха гриф „ поверително “ на заявките си за цени, които подадоха пред КЕВР. Останалите тецове намерено показаха предложенията си за ценови корекции в проценти и номинал. Така, чисто писмено, цената на услугата остана загадка.

Пред „ Марица “ обаче от компанията обясниха, че още в края на март обществено са съобщили за желанията си. Ако предлагането се одобри от КЕВР, крайната цена на топлинната сила за клиентите от Пловдив би станала 156.94 лева./МВтч.

От документите на регулатора излиза наяве, че парното в някои градове ще поевтинее, а в други фрапантно ще нарастне. Пловдив остава в „ златната среда “. Така да вземем за пример столичната Топлофикация се кани да смъкна цените с съвсем 30 на 100. Намалението в Плевен е още по-голямо, малко над 42 %. На другия полюс отиват обаче тецовете в Бургас (увеличение с 24%) и Велико Търново, където цената ще скочи с цели 60%.

КЕВР ще каже последната си дума за цената на парното до 30 юни.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР