Националният институт по метеорология и хидрология настоява да бъде включен

...
Националният институт по метеорология и хидрология настоява да бъде включен
Коментари Харесай

НИМХ настоява да бъде включен към постановлението за финансиране за университетите

Националният институт по метеорология и хидрология упорства да бъде включен в постановлението на Министерския съвет, с което се урежда част от казуса с финансирането на държавните университети. Това сподели в „ Денят стартира “ гл. ас. доктор Анастасия Стойчева – шеф на Департамент „ Прогнози и ИО “, Национален институт по метеорология и хидрология

От две години бюджетът на института, надлежно и заплатите, не са били обновени, а организацията има потребност от финансиране, уточни Стойчева.

„ Ние не сме част от това разпореждане, за което пледираха университетите и Българска академия на науките. Или би трябвало да станем част от него или за нас да има ново разпореждане. От предходната година се занимаваме с това. Онова, което бяхме поискали и ни беше дадено, не го получихме “, уточни още тя.

Ние сме научна организация и би трябвало да бъде даден отговор на въпроса за какво не сме включени в това разпореждане. Както сподели един от ректорите – не сме се събрали да просим пари, разяснява тя.

 

„ Подкрепяме това, което желаят държавните висши учебни заведения, тъй като оттова идват младежите, които следва да работят активността на хидрометеорологичната работа. Важно е за нас още от университетската пейка младежите да виждат в Национален институт по метеорология и хидрология място, където могат да се осъществят сполучливо и да имат отношение към науката “, сподели още Стойчева.

Национален институт по метеорология и хидрология към този момент не готви митинги, само че следва управителните му органи да се съберат и да решат какви дейности ще подхващат оттукнататък.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР