Няма доказателства, че причинява по-тежко протичане на коронавирусната инфекция. Това

...
Няма доказателства, че причинява по-тежко протичане на коронавирусната инфекция. Това
Коментари Харесай

Няма доказателства, че Омикрон причинява по-тежък COVID

Няма доказателства, че предизвиква по-тежко протичане на коронавирусната зараза. Това се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на Висшия здравен институт в Италия, представен от БГНЕС.

" Засега няма доказателства, че " Омикрон " предизвиква по-тежко протичане на болестта спрямо други разновидности. Предварителните данни демонстрират по-висок % на хоспитализация в Южна Африка, само че това може да се дължи на общото нарастване на броя на инфектираните хора, а не на зараза съответно с разновидността. Понастоящем няма информация, която да допуска, че характерните признаци, свързани с този вид, са разнообразни от тези, свързани с други разновидности на ковид ", се споделя в отчета. Здравният институт „ към момента не е ясно дали разновидността на " Омикрон " е по-предаваем от другите, в това число " Делта ".
Pfizer работи по ваксина против разновидността Омикрон
Pfizer към този момент е почнала работа по версия на имунизацията си против COVID-19, ориентирана особено към варианта Омикрон, ако актуалната ва...

В Италия до момента са открити четири случая на заразяване с " Омикрон ". Първият инфектиран мъж се е завърнал в Италия на 11 ноември от командировка до Мозамбик, на 15 ноември след PCR тест е бил диагностициран " Омикрон " след което пациентът е бил изолиран дружно с неговите близки, които също са дали позитивни проби. В учебно заведение в южния район на Кампания, където учат две деца на мъжа, възпитаници от два класа са сложени под карантина. Самият инфектиран е обяснил, че се усеща добре и няма признаци, нито околните му. Мъжът и членовете на фамилията му са имунизирани. Миналата седмица Световната здравна организация дефинира варианта на ковид B.1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката писмен знак омикрон.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР