Няма доказани случаи на южноафриканския и бразилския щам на COVID-19

...
Няма доказани случаи на южноафриканския и бразилския щам на COVID-19
Коментари Харесай

Няма доказани случаи на южноафриканския и бразилския щам на COVID-19 у нас

Няма потвърдени случаи на южноафриканския и бразилския вариант на COVID-19 в България. Това сподели за организация " Фокус " доцент Любомира Николаева-Гломб, началник на отдел „ Вирусология ” към Националния център по заразни и паразитни заболявания. Тя напомни, че в България към този момент циркулира английският вид на вируса. Доц. Гломб уточни, че ще усетим резултата от имунизацията, когато 70% от хората към този момент имат построен имунитет едновременно.
„ Лесно можем да изчислим какво е покритието все още, знаейки какъв брой е популацията на България. Влизайки в Националния портал за съобщаване, където са маркирани с струпване броя на позитивните - маркиран е и броя на имунизираните. Като забележим какъв е този % от общата популация на нашия народ и в случай че е достигнал 70% можем да чакаме отдъхване “, сподели още тя.
 Пристигната 6 хиляди дози от имунизацията на Moderna Пристигната 6 хиляди дози от имунизацията на Moderna
Нови 6000 дози от имунизацията против COVID-19 на Moderna дойдоха в четвъртък вечерта (11 февруари) в склада на „ БулБио “ в...
Доц. Любомира Николаева-Гломб посочи, че не би трябвало да забравяме, че в тази борба са двама участника – хората и вирусът. Тя добави, че коронавирусът прави всичко допустимо, с цел да оцелее, по тази причина може да се трансформира и приспособява към ограниченията, които подхващаме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР