Няма да ви е никак трудно да разпознаете добросърдечните хора.

...
Няма да ви е никак трудно да разпознаете добросърдечните хора.
Коментари Харесай

Добросърдечният човек е скъпоценен камък в този подъл свят

Няма да ви е по никакъв начин мъчно да разпознаете добросърдечните хора. Ще усетите позитивната сила, която те излъчват и приятното възприятие, което изпитвате, откакто прекарате малко време с тях. Тяхната усмивка е заразна, а желанията им към вас – най-искрени. Добросърдечните хора са скъпи. Всъщност те са скъпи. Особено в света, в който живеем през днешния ден. Много малко са тези, които мислят в действителност положителното на останалите. Те не са съвършени, тъй като знаят, че съвършенството е заблуда и стремежът към него ще донесе повече злощастие, а не наслаждение.

Добросърдечните хора са състрадателни. Те одобряват непознатите болки за свои. И същински се радват на триумфите на другите. Не таят неприятни усеща към никого. Искат всички хора да бъдат щастливи. Вярно е, че човек дава на хората към него това, което носи вътре в себе си. А те носят добрина и обич. И няма нищо по-хубаво да имаш най-малко един подобен добродушен човек в живота си. А в случай че към този момент имаш – пази го. Защото положителните хора са от застрашения тип. И постоянно съм считала, че би трябвало да бъдат записани в Червената книга на България. И освен. Проблемът е световен. Защото са толкоз значими и извънредно нужни. За целия свят. За всички нас.

Представяме ви знаците, които демонстрират кои са добросърдечните хора.

Те са положителни слушатели

Независимо какъв брой отегчителни или пък тежки са диалозите с другите, добросърдечните хора постоянно ще ви изслушат от началото до края. И ще се опитат да ви схванат и да ви оказват помощ. Никога няма да ви пресечен по време на диалога, тъй като знаят какъв брой значимо е за вас да споделите с някой това, което възприятието. Те са същински другари.

Те са потребни на останалите хора

Добросърдечните хора са тези, които постоянно ще оказват помощ на всеки, който има потребност от помощ. Ако това им е по силите, несъмнено. Също по този начин обичат да са част от благотворителни дела и акции. Когато оказват помощ на другите, те се усещат същински щастливи и задоволени. Смятат, че имат задача в живота си и това е да карат хората повече да се усмихват и да имат вяра в положителното.

Не търсят самопризнание

Добросърдечните хора вършат всичко това, водени от положителното си сърце. Те не търсят нито похвали, нито самопризнание за добрините си. И тъкмо по това се отличават от всички останали, които се вършат на положителни. Обичат да оказват помощ на останалите безплатно. И го вършат. Всеки ден. Изключително отзивчиви и благи. Те могат да създадат денят по-красив на всеки. Може би не ви се има вяра, само че и тези хора са подложени на критика. Въпреки това не се отхвърлят от това, което вършат. Отвръщат с усмивка на всички критици и недоброжелатели.

Работят елементарно в екип

Толкова е елементарно и прелестно да работите дружно с добросърдечните хора. Никога не биха създали нещо зад тила ви и не биха ви злепоставили, с цел да се повдигнат в очите на другите. За тях сплотеността е доста значима. Биха споделили всичките си хрумвания с вас. Спокойни са и уравновесени. Не се сърдят и не вършат проблеми. И знаят по какъв начин да се оправят с всяка една обстановка.

Не са материални

За добросърдечните хора няма значение общественото ти състояние или облеклата, които носиш. Нито пък тяхната цел е да бъдат материално задоволени. Те осъзнават значимостта на част от материалните неща, както и на парите. Но не се оставят да бъдат водени от алчността и желанието да имат всичко. Нуждаят се просто от любящо семейство и сътрудник. Те ценят същински значимите неща в живота като здравето, любовта и уважението. И всичко останало подминават.

Не се стремят към съвършенство

Толкова са същински. Те са надалеч от мисълта, че би трябвало да са съвършени. Стараят се да бъдат положителни хора, само че знаят, че съвършенството е просто заблуда. Нездравословна концепция, която може да коства щастието им. Те се любуват на живота и не одобряват нищо прекомерно съществено. Знаят, че неприятните моменти ще отминат, също като хубавите. Осъзнават, че всички хора са краткотрайно на този свят и най-големият блян, който би трябвало да имат е да са положителни и да вършат положително.

Защото това е смисълът на живота за тях. Да бъдеш добър човек. И да обичаш. Дори и тези, които не го заслужават. Защото душата на добросърдечните хора е толкоз чиста. Пазете ги и не ги наранявайте. Те са като дребен драгоценен камък в този толкоз комплициран свят.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР