Няма да ставам конституционен съдия, оставам в парламента. Това заяви

...
Няма да ставам конституционен съдия, оставам в парламента. Това заяви
Коментари Харесай

Ген. Атанас Атанасов: Радев е полупрезидент

Няма да ставам парламентарен арбитър, оставам в Народното събрание. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " ген. Атанас Атанасов в ефира на Нова.

Атанасов дефинира държанието на президента Радев, като на водач на съпротива, която е изгубила властта.

" Какво е това нещо полууправление, полуреформа. Аз бих споделил, че той е полупрезидент. Има неспокойствие от негова страна. От него се чака да бъде обединител на нацията. Нормално ли е това държание? ", попита националният представител.

Според Атанасов има две значими политически събития, които ни чакат през 2024г.- ротацията и изборите за европарламента.

" Ние взаимно двете политически сили от фактичекста коалиция - ПП-ДБ и ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да създадем оценка нацяло държавно управление, на обособените министри, с цел да може през март безболезнено и безпроблемно да се направи ротацията ", изясни той.

По думите му не са обсъджани министри на Движение за права и свободи след ротацията и добави, че предстоят голям брой кадрови промени в регулаторни и други органи избирани от Народно събрание, за които се изисква 2/3 от гласовете.

Според него е рационално да се сформира документално съглашение. " Налице е забележима коалиция ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР