Няма да се закриват клиники и отделения в областните болници

...
Няма да се закриват клиники и отделения в областните болници
Коментари Харесай

Няма да се закриват клиники в болниците в Северозападна България

Няма да се закриват клиники и отделения в регионалните лечебни заведения в Северозападна България. Това стана ясно след среща на здравния министър с шефовете на лечебните заведения във Враца, Видин и Монтана. Набелязани са ограничения за подсилване на съществуващите клиники. Нещо повече - във Враца се планува и откриване на нови действия.

Дълговете на врачанската болница са над 15 милиона лв.. Почти целият ѝ доход е под запор от кредитори. Затова и заплатите на личния състав се бавят.
доктор Бисер Тодоров - педиатър в МБАЛ " Христо Ботев ", Враца: Всеки месец заплатите във врачанската болница се взимат с гражданска война. За май не са получени. Обичайно не са получени.
Здравното министерство договаря с всички банки за рефинансиране на отговорностите.
Евгени Любенов - шеф на МБАЛ " Христо Ботев ", Враца: Вече да имаме само към банката нали ежемесечно заплащане и това ще ни облекчи в доста огромна степен.
До няколко месеца в болничното заведение ще проработят още 2 клиники - за инвазивна кардиология и съдова хирургия.
Евгени Любенов - шеф на МБАЛ " Христо Ботев ", Враца: Около 30% ще се усили приходът на болничното заведение с възникването на тези 2 структури.
С спомагателните доходи ще се усилят заплатите. Търсели се и благоприятни условия за намиране на личен състав и пазаруване на нова инсталация. Видинската болница няма финансови проблеми. Въпреки заканата на медицинските сестри, че ще подадат групова, нарастване на заплатите не се планува.
Цветан Василев - шеф на МБАЛ " Света Петка ", Видин: Ние като лечебно заведение не усвояваме целия бюджет, който ни е заложен, както от Министерство на здравеопазването, по този начин и от НЗОК.
Населението в региона е застаряващо, а личният състав в болничното заведение не доближава.
Капка Тошева, лаборант: Една сестра, една лаборантка прави работата навръх още 2-3.Албена Томова, лаборант МБАЛ " Света Петка ", Видин: При нас няма подадена молба за работа от 25 години. Няма искащи.Капка Тошева, лаборант: Моята заплата е 580 лв.. Не е въпросът единствено заплатата. Апаратура да бъде закупена по-хубава. Тя ще бъде в интерес на хората.
Директорът на болничното заведение дава обещание нова инсталация и поправки с пари от здравното министерство. Заплатите щели да се усилят, когато болничното заведение притегли повече пациенти.
Цветан Василев - шеф на МБАЛ " Света Петка ", Видин: Достатъчно е да не ги връщаме, задоволително е да се държим добре с тях. И тогава нещата ще стартират да се получават.
В болничното заведение в Монтана нямат финансови проблеми и дефицит на фрагменти.
Тодор Тодоров - шеф на МБАЛ " Д-р Стамен Илиев " - Монтана: Завършваме полугодието на облага, както и последните 5 години.
С какъв брой ще се усилят заплатите в този момент от 1 юли?
С сред 80 и 100 лв., като аз съм направи едно нарастване при започване на годината.
Директорът сподели, че се планува още едно нарастване на заплатите на есен или при започване на идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР