Няма да се вдигат местните данъци и такси. Това заяви

...
Няма да се вдигат местните данъци и такси. Това заяви
Коментари Харесай

Георг Спартански: Няма да се вдигат местните данъци в Плевен

Няма да се подвигат локалните налози и такси. Това съобщи в предаването кметът на община Плевен Георг Спартански.
" Догодина нови налози и такса " Смет " няма да има. Но това не значи, че не е належащо. Напротив. Но в обстановка на растяща рецесия, обвързвана с, в обстановка на идни минумум два национални избора напролет и есента за парламент и президент, явно общинските препоръки надали ще тръгнат към този избирателен ход съответните партии да натрупат черни точки, като тръгнат да усилват налози ", разяснява Спартански.
Градоначалникът обаче категорично посочи, че има нужда от повишение на данъците и даде образец с чистотата. " В община Плевен ние харчим малко под 14 милиона единствено по линия на чистотата във всичките ѝ аспекти. Събираме обаче към 7 милиона. Недофинансирането е близо 100%. Средната такса боклук за един апартамент към 50 кв. м е окол 17 лева годишно. Разбирате, че в случай че с такива суми се самооблагаме, няма да реализираме резултата, който е нужен ", уточни Георг Спартански.
По отношение на бюджет 2021 година кметът сподели, че една община не може да си разреши да възнамерява недостиг в бюджета си, както го прави държавната хазна. " На база приходите тази година, ще планираме приходите и разноските за идната и занапред мога да кажа, че тя няма да бъде по-различна и по-добра от тази, която си отива ", предвижда градоначалникът.
Как се оправя община Плевен с пандемията от COVID-19 и какъв е въпросът с Регионалния военноисторически музей - целия диалог с Георг Спартански гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР