Няма да се уморя да повтарям, че работата ми е

...
Няма да се уморя да повтарям, че работата ми е
Коментари Харесай

Гешев: За изминалата година има най-много три неразкрити убийства

" Няма да се уморя да дублирам, че работата ми е тактиката, тактиката и съществените цели на прокуратурата ". Това съобщи държавен обвинител номер 1 Иван Гешев в изявление за „ 24 часа “. Той означи, че за миналата година има най-вече три неразкрити убийства.

" Истината е, че каквото и да се приказва и написа от хора и общности, които ненавиждат България и всичко българско, е, че да, ние имаме проблеми с престъпността, само че имаме и триумфи ", споделя Гешев и добавя, че в доста връзки сме надалеч по-добре от редица развити европейски страни.

По отношение на разкриването на поръчковото ликвидиране на Станка Марангозова, основният прокурор съобщи, че следствието е посочило няколко неща.

" На първо място, че положителното взаимоотношение сред прокуратурата, изпълнителната власт и оперативните служби е повишило своето качество. Да го кажем по този начин: качественото взаимоотношение в границите на функционалната подготвеност на всяка една от управляващите дава резултат. Но положителното взаимоотношение е едната страна на монетата. Другата е взаимният надзор. Ще дам и различен образец. Може цяла нощ или цялостен месец да се разхождате по бул. " Витоша "  в центъра на София, без да ви се случи нещо неприятно. Докато има европейски столици, където рискът е не десетки, а стотици пъти по-голям. Така че би трябвало да сме справедливи - да отчитаме действителните проблеми, само че и нещата, които са наш плюс, дано не акцентираме единствено на проблемите. В бранша " насилствена престъпност "  сме доста по-добре от доста наши европейски сътрудници ", разяснява той.

Гешев означи, че когато има данни за закононарушение, прокуратурата не се колебае да образува досъдебни производства, без да се ограничава от това кой какво работи, на каква позиция е, с какви финансови благоприятни условия разполага, част от коя партия е, дали е от ръководещата коалиция, или не. " Целта е да покажем, че методът ни е идентичен за всички ", разяснява той.

По думите му, жертвите от пътнотранспортни катастрофи в България са най-вече на глава от популацията от целия Европейски Съюз. Близо 10% от всички каузи са тези по чл.343Б от НК-за ръководене на МПС след приложимост на алкохол (когато концентрацията в кръвта на дееца надвишава 1,2 промила) и/или опиати. В безусловно число това са сред 8000 и 10 000 случая на година. Ръстът на делата по този текст в сегмента " опиати "  е от няколко десетки през 2015 година до няколко хиляди все още.

" Както почина вашият сътрудник, журналистът Милен Цветков, по този начин това във всеки миг може да се случи и на десетки и стотици други - наши близки и познати, бременни дами, младежи, деца ", разяснява основният прокурор. 

Според него, финансовото наказване има най-силен възпиращ резултат против нарушителите на Закона за движение по пътищата. И добави, че не трябват промени на парче в Наказателния кодекс, а изцяло осъвременяване и синхронизиране с най-хубавите европейски практики. 

Цялото изявление с основния прокурор Иван Гешев можете да прочетете ТУК. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР