Няма да се регистрираме, докато Валери Симеонов и цялото правителство

...
Няма да се регистрираме, докато Валери Симеонов и цялото правителство
Коментари Харесай

БСП хем няма да се регистрира в пленарна зала, хем ще участва в дебата за бюджета

Няма да се записваме, до момента в който Валери Симеонов и цялото държавно управление не си подадат оставката. Нека забележим какъв брой е постоянна управническата конструкция. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, който обаче незабавно посочи, че алените щели да вземат участие в дебата за бюджета.
Според Свиленски, тъй като – по негови думи, " Визия за България " доста се била дискутирала и хората към този момент очаквали опция. Само тъй като Българска социалистическа партия предлага, предложенията ни не се одобряват, добави той.
На пряк въпрос от кое място ще дойдат 6400 лв. за второ дете, националният представител уточни, че това са 10 минимални заплати и Българска социалистическа партия предложило от първи януари следващата година минималната заплата да е 640 лв. . Ясно е, че предлаганият от ГЕРБ бюджет не става и ще има актуализация, добави Свиленски, без да посочи съответно от кое място ще дойдат 6400 лв.. За още 3,3 милиарда лв. разноски предлагаме – дефицитът при бюджета на ръководещите е 0,5%, при нашия бюджет е 0,6%, посочи депутатът.
Ще вдигнем оптималния застрахователен приход на 3900 лв., което ще засегне 40 000 българи – минималната заплата ще е 640 лв., ще свалим ДДС-то на хляба на 5%, а на медикаментите – 9%. Ще има прогресивно подоходно облагане, сподели Свиленски, без да изясни нищо по отношение на това по какъв начин ще разбираем пред Европейска комисия диференцираното Данък добавена стойност . Ако има по-ниска ставка от 15%, би трябвало да има пояснение пред Брюксел за какво.
Свиленски разгласи и по какъв начин не можел да си показа да е член на партия, на която министър председателят можел да се обади и да каже по какъв начин да се гласоподава даден закон, без да загатва какво се случи през 2013 година и по какъв начин Българска социалистическа партия гласоподава кандидатурата на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС откакто Сергей Станишев разгласи, че другояче " държавното управление пада ", като единствено Георги Кадиев обществено се разгласи срещу по това време . Както не сме в кондиция, спечелихме президентските избори, самонадеяно заключи Георги Свиленски, съгласно който било доста хубаво, че в Българска социалистическа партия имало разнообразни отзиви и позиции.
Същите тези, които желаят предварителни парламентарни избори, не са подготвени, безапелационна беше Татяна Буруджиева, която е социолог и някогашен народен представител на Българска социалистическа партия. Буруджиева разкритикува и настоящето управление на Българска социалистическа партия, тъй като с различния си бюджет дали опция на ГЕРБ да си приема допустимо най-скоростно бюджета. Тя счита и, че Движение за права и свободи не знае къде тъкмо се намира, тъй като в случай че фактически желае да бутне ръководството, ще го направи, " даже с пиянство на едно кафе ", а няма да приказва за обединяване към национални цели. Липсата на качествена съпротива скапва всяко ръководство, приключи Буруджиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР