Няма да се наложи ограничение на потреблението на електричество у

...
Няма да се наложи ограничение на потреблението на електричество у
Коментари Харесай

Енергийният министър: Няма да се наложи ограничение на потреблението на ток

Няма да се наложи ограничаване на потреблението на електричество у нас. Това разгласи във Варна служебният министър на енергетиката Росен Христов.

По думите му потреблението в България е устойчиво и страната ни създава задоволителни количества и изнася електрическа енергия.

Що се отнася до доставките на газ министърът беше безапелационен, че страната работи интензивно за диверсификация, като по този метод ще се обезпечи газова самостоятелност на страната ни.

„ Енергийната система е сигурна. Не се чака режим на тока не се чака и да вкарваме някакви съществени ограничавания. Тенденцията е за понижаване на цените на газа. Нашите старания към този момент демонстрират резултат. Ако сравните цените за септември, които бяха контрактувани от предходното държавно управление и за октомври - доставки, които ние сме договорили - разликата е забележителна, приказваме за едни 30%. Ние се фокусираме върху диверсификация. „ Газпром ”, в случай че го има - добре, в случай че го няма, ще се оправим и без тях. Идеята е да осигурим газ в количества доста по-големи от тези, които ни трябват с опция да прекосяваме от един източник към различен ”, съобщи Росен Христов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР