Няма да подкрепим, естествено, споразумението. За нас това е смъртната

...
Няма да подкрепим, естествено, споразумението. За нас това е смъртната
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Още през 2020 г. Борисов е поел ангажимент за затварянето на тези централи

„ Няма да подкрепим, естествено, съглашението. За нас това е смъртната присъда на българската енергетика. Абсолютен прахуляк в очите и двуличие “, изясни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова преди изключителното съвещание на Народното събрание, на което ще се разиска съглашението с енергетиците и миньорите.

Истината е, че са огромни натрупванията в годините и сложни за решение проблемите във въглищния бранш, само че те няма имат отражение върху сигурността на енергийната система, сподели той

„ Не се знае кой е подписал това съглашение, от чие име. Половината синдикати са недоволни. Хората недоволни стоят по барикадите. Пълен безпорядък, зависещ на едно – да си разпределят парите от Плана за възобновяване на техните подобаващи компании. На тези хора някой ден би трябвало да се търси наказателна отговорност “, добави тя.

Ако в този момент министърът ще споделя, че това не е изпълнимо, да пристигна да го каже на трибуната и да гласоподавам срещу. Аз повече няма да си залагам партията за дилетанти, сподели той

„ Ще се причинят големи вреди на българската енергетика. Ще гласуваме срещу и желаеме да се прегледа и нашето предложение. Да се знае кой през днешния ден какво прави. ГЕРБ и Борисов са в основата на казуса. Модерно е да се ругатни по ПП-ДБ, те си го заслужават, само че напомням, че през 2020 година на 10 декември пред Съвета на Европейски Съюз Борисов е поел ангажимент за затварянето на тези централи “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР