„Няма да подам оставка”, обяви министърът на културата Атанас Атанасов

...
„Няма да подам оставка”, обяви министърът на културата Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Министър Атанасов: Няма да подам оставка

„ Няма да подам оставка”, разгласи министърът на културата Атанас Атанасов в изявление по bTV. Той отхвърли да е използвал опиати или алкохол и бе безапелационен, че в никакъв случай не е взимал неразрешени вещества. Атанасов сподели още, че въпросното видео от кабинета му в Министерство на културата е снимано напълно умишлено. Че това е бил единственият късмет да насочи вниманието към МК.

„ Както споделих – в случай че това е цената, която би трябвало да платя, да бъда усмиван, да ми се подиграват, изцяло подготвен съм да я платя. Хората да гледат към нас, да търсят сметка от нас, да наблюдават процесите, аз самичък не мога да се справя”, съобщи той.

Атанасов изрази съжалението си, в случай че е провокирал отрицателни страсти, тъй като не това е била задачата.

„ Направих един тест да привлека внимание, тъй като имам да споделям доста неща. Обърнах се към хората по моя си метод и за положително или неприятно, само че очевидно той проработи. От четири месеца, откогато съм министър на културата, стопирах да употребявам персоналния си профил, тъй като знам, че това е доста отговорно, само че след толкоз време осъзнах, че единствената ни алтернатива да спечелим тази борба е през откровен роман, непосредствено с хората. Искам да насоча погледите върху същински значимите неща – че стратегии за 30 400 000 лева в този момент са отворени за кандидатстване през разнообразни стратегии в Национален фонд „ Култура”, разяснява министърът на културата.

Той сподели, че най-важната задача е да вкара цялостна бистрота и ясни критерии, тъй като се оказало, че те липсват на всички места: „ като се почне от състезанията за шеф на Народния спектакъл, назначението на комисиите, комисиите в НФЦ, процесите в НФК, комисиите за реституция и консервация. Навсякъде липсва прозрачност”.

Атанасов добави, че е разговарял с премиера Кирил Петков и той го е уверил, че няма терзания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР