"Няма да оттегля оставката си - това беше правилният ход

...
"Няма да оттегля оставката си - това беше правилният ход
Коментари Харесай

Нанков: Не се отказвам от оставката си!

"Няма да отдръпва оставката си - това беше верният ход като персонален акт и като акт на отговорност ", сподели министърът на районното развиване и благоустройството в оставка Николай Нанков пред публицисти в Народното събрание.

"Актът, който направихме с двамата ми сътрудници, по отношение на оставките беше безусловно верен. Това е волеизлияние след поискването на оставките от премиера Бойко Борисов. Това беше верният ход. Все още съм министър в оставка и по тази причина извършвам отговорностите, които имам в това си качество. Това, което зависеше от мен, съм го направил и като персонален акт, и като акт на отговорност. Но виновност и отговорност са две разнообразни неща ", изясни министърът, който пристигна в Народно събрание за парламентарен надзор.

На въпрос позволява ли, че може да остане на поста си, Нанков отговори: "Не позволявам нищо на този стадий. Няма да отдръпва оставката си - това беше най-правилната постъпка пред нас тримата. "

На въпрос дали в случай че на съдружен съвет бъде помолен да остане, той отговори: "Кой ще ме моли мен? Това дори е несериозно ".

Коалиционен съвет е плануван за понеделник.

От Обединени патриоти към този момент обявиха поддръжката си за Николай Нанков. Борислав Ячев от Вътрешна македонска революционна организация сподели по БНР, че е доста огромна вероятността Нанков да резервира поста си. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пък акцентира поддръжката, която районният министър получава от доста кметове.

Коалиционните сътрудници обаче обявиха, че в случай че неговата оставка, както и оставките на другите двама министри (Валентин Радев и Ивайло Московски) бъдат импортирани в Народното събрание - те ще бъдат подкрепени с гласоподаване.

Междувременно в отговор на депутатски въпрос Нанков сподели, че пътищата, възлагани и строени през последната година и половина, са минали през най-стриктен надзор. От руско време не бяха променяни нормите за планиране на пътищата, само че към този момент новата разпоредба за тази активност е в стадий на координиране, посочи той.

Министърът в оставка означи, че парите от бюджета са извънредно незадоволителни, за положителни, съвременни пътища. Независимо че се отпускат и допълните пари, пътищата са в недобро положение, призна той. По мнението му би трябвало да се промени моделът на финансиране и по тази причина се вкарва толсистемата, посредством която тежкотоварните транспортни средства ще обезпечават повече пари за поддръжката на пътищата.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР