Няма да остана министър след ротацията, каза пред журналисти министърът

...
Няма да остана министър след ротацията, каза пред журналисти министърът
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Няма да остана министър след ротацията

Няма да остана министър след ротацията, сподели пред публицисти министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков. Имам чувството, че нямам политическа поддръжка, разяснява още той преди съвещанието на парламентарната комисия по опазване на здравето.

Хинков разгласи, че се отдръпва по лично предпочитание и към този момент го е декларирал пред групата на ДСБ, която го издигна за министър.

По думите му казусът с " Пирогов " - финансовият одит, който бе осъществен преди няколко седмици, е капката, преляла чашата.

" Случаят Пирогов ми сподели, че аз няма да мога да ръководя съответно тази система, която има потребност от тази промяна и тази промяна е промяна на мениджъри ", сподели Хинков. Той добави: " И защото ще има промяна на конфигурацията с политическо болшинство, точно това политическо болшинство с реакцията по мои управнически решения ми демонстрира, че би трябвало да се отдръпва след ротацията ". 

Здравният министър не уточни кой ще го наследи на поста.

Хинков изиска оставката на шефа на " Пирогов " Валентин Димитров поради загуба от 31,4 млн., лева към 30 септември 2023 година, публични поръчки и замиране на болничното заведение. Комисията по опазване на здравето в Народното събрание разпореди на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков да анулира издадения протокол, с който освобождава от поста шефа на болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров до произнасянето на всички способени органи.

Депутатите в комисията обявиха, че отчетът, който ѝ е показан, съдържа спорни данни и по тази причина желаеха инспекцията на " Пирогов " да бъде осъществена от външен одит и никой да не се съмнява в обективността на предоставената информация. Валентин Димитров остана на поста си.

Хинков тогава разгласи, че в случай че данните от одита на незабавната болница се окажат погрешни, ще хвърли оставката си.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР