Няма да искам политическо убежище в Белгия. Това заяви бившият

...
Няма да искам политическо убежище в Белгия. Това заяви бившият
Коментари Харесай

Няма да искам политическо убежище, обяви Пучдемон от Брюксел

Няма да желая политическо леговище в Белгия. Това съобщи някогашният към този момент каталунски водач Карлес Пудчемон на конференция в Брюксел.
По думите му той е избрал града, " тъй като е столицата на Европа ". Пучдемон разгласи, че няма да бяга от испанското правораздаване, само че няма да се върне в Испания, преди да получи " гаранции " за сигурността си. Пучдемон сподели, че ще се бори да сложи каталунския въпрос " в сърцето на Европейския съюз. "
Припомняме, че по-рано през днешния ден (31 октомври) белгийският му юрист Пол Бекерт разяснява, че е не е уверен, че клиентът му ще успее да получи политическо леговище в Белгия.
В понеделник испанският основен прокурор повдигна на Пучдемон обвиняване за образуване на протест, противодържавна активност, заграбване на публични средства.
Пучдемон се появи на конференцията с каталунския министър на труда Долорс Баса, министъра на опазването на здравето Тони Комин и каталунския евродепутат Рамон Тремоза.
В началото на събитието Пучдемон съобщи, че ще употребява каталунски, испански и френски в речта си, като превключваше сред езиците. " Ако някой има проблем, ще употребявам и британския, " сподели той на френски при започване на конференцията си.
" Това не е белгийски въпрос. Тук съм по различен въпрос - поради каталунската рецесия... Ако можеше да се подсигурява обективен развой с разделяне на управляващите, бихме се върнали незабавно ", добави още той.
Според него обвиняванията против държавното управление и членове на Народното събрание, поискани от основния прокурор, " не устоят ", тъй като липсват доказателства за осъществените закононарушения и незаслужено може да доведат до десетки години затвор.

ESPAGNE // " Je ne suis pas ici pour demander l`asile politique " mais pour parler avec l`Europe. Carles Puigdemont à Bruxelles. #Catalogne pic.twitter.com/fwNni6idVp
— Ze Place To See news (@ZePlaceToSee) October 31, 2017
По думите му част от уволненото от Мадрид каталунско държавно управление ще остане в Каталуня и ще направи всичко допустимо, с цел да предотврати премахването на каталунските институции.
" Приемаме изборите, наложени от испанската страна, като демократично предизвикателство. Ще участваме и по този начин ще дадем отговор на цялата интернационална общественост, " сподели той. В подмяна прикани Мадрид да " признае резултатите " от идния избор.
" Напомням ви, че след референдума имаше опити за разговор от наша страна. Това държавно управление можеше да оспорва правото (на управляващите в Мадрид), само че избра да няма принуждение. Не може да се построи република въз основата на принуждение. Ако испанската страна желае да работи въз основата на принуждение, дано го прави. Ние отхвърляме това. Ние следваме полезностите на мира и разговора ", добави още някогашният каталунски водач.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР