Няма да има закриване на лечебни заведения в Монтана, Враца

...
Няма да има закриване на лечебни заведения в Монтана, Враца
Коментари Харесай

Нямало да закриват лечебни заведения в Северозапада

Няма да има закриване на лечебни заведения в Монтана, Враца и Видин. Това разгласи здравния министър Кирил Ананиев в Кърджали. Проблемът бил, че в доста области, изключително в Северозападна България, популацията намалявало и в лечебните заведения не можели да реализират нужен размер действия, с който да си обезпечат финансиране.

" Стигнали сме до извода, че не би трябвало да гледаме област по област медицинските структури и действия, а би трябвало да го вършим на районно ниво " сподели Ананиев. Според него било належащо да се направи преценка кои отделения в лечебните заведения във Враца, Видин и Монтана са мощни, дават високо качество на лекуването и от кои има потребност.

" Гражданинът в Монтана не го интересува дали ще се лекува във Враца или във Видин. Него го интересува да получи най-хубавата здравна помощ ", съобщи здравният министър. Той сподели също, че през идната седмица ще има среща с родителите на онкоболни деца, с цел да се набележат стъпките за решение на проблемите. Ананиев добави, че в случай че е належащо ще се създадат промени в нормативната уредба и поръчките за медикаменти към този момент щели да се вършат групово, а не протокол по протокол за всяко настрана дете.

В Кърджали министърът на опазването на здравето прегледа две нови супер-линейки. Те са оборудвани тъй че в тях да може да се оказва съответна помощ при тежки случаи. Една от колите ще бъде употребена при произшествия на интернационалния път за Гърция. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР