Няма да има великденски добавки. Нашата политика е за трайно

...
Няма да има великденски добавки. Нашата политика е за трайно
Коментари Харесай

Без Великденски бонуси за пенсионерите

Няма да има великденски добавки. Нашата политика е за трайно повишение приходите на пенсионерите и от средата на годината техните пенсии още веднъж ще бъдат вдигнати с 11%. Това съобщи в студиото на Нова ТВ общественият министър в оставка Иванка Шалапатова, в отговор на изказванията, че подценява политиките за работещото общество в страната.

" Основна грижа на общественото министерство е работната мощ да бъде способена и да има висока продуктивност. Тогава да чака и по-добри хонорари. Второ беше увеличени минималната работна заплата с рекордните 20% ", сподели министърът.

„ Не е мотив за горделивост при стотиците хиляди българи в чужбина общественият министър да прави политика от кабинета си в София. Министърът би трябвало да бъде и добър бранител на правата на българите в чужбина ”, уточни тя в отговор на превратно пояснение на пътуванията й в чужбина.

Според нея демографската рецесия и неналичието на квалифицирана работна ръка в България изискват пътувания зад граница за " обмяна на опит ".

" Когато има разискване на европейски нормативни документи, аз не мога да вземам участие в договарянията виртуално ", съобщи още тя и посочи, че резултатът от 16-те пътувания зад граница за 9 месеца е " фактът, че към този момент водещи страни в обществената сфера търсят мнението на българския обществен министър ".

А наличието си на форумът на списание " Икономист " в Атина, което също провокира остри реакции, министър Шалапатова оправда с: " Очертаването на опциите на Югоизточна Европа ние да обединим старания да обменим положителни практики в демографската политика ".

На въпрос за скъпата техника, която е закупена за екипа и, която по калкулации на Има Такъв Народ, изнесени във въпрос на парламентарен надзор в Народно събрание, възлиза на 10 хиляди лева на човек, тя отговори по този начин:

Това е извънредно манипулативно изказване. Факт е, че в министерството за първи път има интерактивни дъски за работата с общините, виртуални връзки вършим с хората от цялата страна ".

„ Министър Цоков има решителността да се усили броя на психолозите в учебно заведение и още в детската градина. Да се интегрират експерти, които могат да оказват помощ за толерантността и за хармоничните връзки сред децата, с цел да няма вербална експанзия. Това е политика, която ние водим, само че ще даде резултат след време ”, разяснява още Шалапатова.
Относно казусът с изчезналата 17-годишна Ивана Шалапатова уточни, че към момента няма изчерпателна информация. „ Поемам уговорката да оповестя какви са бързите и съответни ограничения, с цел да не се повтаря този случай и с други деца ”, заяви тя.

Шалапатова разяснява и грижата за децата на убития Пейо Пеев. „ Децата са с мярка за протекция. Те не са при непознати хора. Нека да не забравяме, че хармоничната среда за едно дете, когато при биологичните родители има рискова обстановка, постоянно се търсят близки. Роднините не са непознати хора. Става ясно, че майката е имала среща с едното дете ”, уточни министърът в оставка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР