Няма да има траен мир в Европа, ако Русия спечели

...
Няма да има траен мир в Европа, ако Русия спечели
Коментари Харесай

НАТО: В Европа няма да има траен мир при победа на Русия

Няма да има дълготраен мир в Европа, в случай че Русия завоюва войната. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Той акцентира, че ползата на Алианса във връзка с сигурността е да продължи да поддържа Украйна в битката ѝ против съветската инвазия.

" Подкрепата на Украйна е най-хубавият метод да се усилят възможностите за спокойно решение ", безапелационен бе Столтенберг.

" НАТО ще продължи да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. Няма да отстъпим ", увери шефът на НАТО.

Решението дали да се изпратят системи за противовъздушна защита " Пейтриът " на Украйна зависи от съответните страни, разяснява още Столтенберг във връзка настояването на Полша Германия да изпрати такива Противовъздушна отбрана системи на Киев.

Той посочи, че решенията за съответните системи се взимат на национално равнище и добави, че споразуменията с крайните консуматори и спомагателни договорености от време на време значат, че са нужни съвещания с други съдружници.

Той направи изказването си преди срещата на Северноатлантическия съвет на външните министри в Букурещ, планувана за идната седмица. Очаква се Столтенберг да се срещне и с украинския външен министър Дмитро Кулеба, с който ще разиска по-нататъшна военна поддръжка.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски също прикани Европа за единение против войната на Русия.

" Няма разделяне, няма ерес сред европейците и ние би трябвало да запазим това. Това е нашата задача номер едно тази година ", акцентира той посредством видеовръзка по време на конференция в Литва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР