Няма да е лесно, но ще е толкова вкусно, че

...
Няма да е лесно, но ще е толкова вкусно, че
Коментари Харесай

Сечена слоеста баница

Няма да е елементарно, само че ще е толкоз вкусно, че всички старания ще бъдат изцяло оправдани

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● сол - 1 с.л. равна
● олио - 2 с.л.
● оцет - 1 с.л.
● вода - 400 мл топла
● брашно - 700 г

още


● масло - 200 г или мехлем (за намазване на листата)
● сирене - 150 г (за пълнеж)

Начин на подготвяне

Замесете меко и еластично тесто от продуктите за него. Разделете го на 2 равни елементи и оформете на топки, поръсете ги с брашно и завийте със стреч фолио. Така завити, оставете да починат не по-малко от 20 минути. Върху посипан с брашно плот поставете едното топче и благодарение на точилка разстелете на тъничък кръговиден лист.

В средата на листа поставете паница и очертайте кръга, в който ще разстиламе листата на баницата. Външния кръг разрежете на 12 трапецовидни листа. Премахнете чинията и намажете с 1 ч.л. от мекото масло кръга, обрисуван с чинията. Вземете един от разрязаните листа и положете посредством дърпане върху кръга, още веднъж намажете с меко масло и така нататък до момента в който разстелите всички крайни листи.

Поставете полученото слоесто тесто в паница, завийте със стреч фолио и поставете в ледник за към 30 минути. По същия метод процедирате и с другото завито топче. След избраното време, вземете първата паница и обърнете деликатно в намазана с меко масло тава 30 см.

С ръце разстилате като дърпате слоестото тесто с цел да увеличите размера му, колкото диаметъра на тавата. Поръсете с натрошено сирене. Така процедирате и с другото слоесто тесто и положете върху сиренето. Леко подгъвате горния пласт, под долния с цел да запечатате ръба на баницата.

Разрежете баницата на квадрати, намажете с масло и поставете в авансово нагрята фурна на 200 градуса и печете до златист цвят за към 35 – 40 минути. След като извадите изпечената баница благодарение на четка намокрете баницата с вода, завийте за към 10 минути и сервирайте.

За по-голяма изясненост разгледайте фотосите!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР