Няма да допусна неефективно разходване на средства при изпълнението на

...
Няма да допусна неефективно разходване на средства при изпълнението на
Коментари Харесай

Министър Алексиев: Няма да допусна неефективно разходване на средства при ремонтите на влаковете

Няма да позволи неефективно разходване на средства при осъществяването на ремонтите на влаковете. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев по време на неочаквана ревизия в жп депата София и Илиянци.

Повод за неговото посещаване е, че предоставената информация за осъществяването на контракта по плана за поддръжка на мотрисните влакове на БДЖ, е недостоверна. След осъществена ревизия, министър Алексиев регистрира недобросъвестно осъществяване на контракта и отчетливо закъснение в осъществяването на главните поправки.

" Към момента е направена единствено настояща поддръжка на мотрисите и е изгубено време в интервал от една година и девет месеца по възстановителните и главните ремонтни действия “, посочи министърът.

По време на инспекцията Христо Алексиев изрично сложи изискване към " БДЖ - Пътнически превози” и изпълнителя " Алстом” в къс период да се изготви нов линеен график, който да му бъде показан при започване на октомври. Министърът изиска среща с управлението на " Алстом “ в постройката на Mинистерство на превоза, осведомителните технологии и известията по отношение на откритите закъснения по реализирането на плана.

" Необходим е непоколебим надзор на всички действия, които оперират БДЖ, с цел да може превозвачът да дава по-добра услуга за пътуващите “, сподели министър Алексиев.

Той означи още, че няма да разреши покачване на цените на билетите и ще разиска това другата седмица с управителния екип на БДЖ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР