Няма белези грипната епидемия да започне по-рано тази година, но

...
Няма белези грипната епидемия да започне по-рано тази година, но
Коментари Харесай

Епидемиолог: Няма признаци за ранна грипна епидемия

Няма белези грипната зараза да стартира по-рано тази година, само че е ясно, че такава ще има. Грипът постоянно настава към януари - февруари. Новото в рекомендацията на Световната здравна организация е тази година 4 варианта да бъдат включени във имунизацията. Това разяснява в ефира на Bulgaria ON AIR епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

По думите ѝ най-засегнатите групи както постоянно ще са децата и възрастните хора, които съвсем постоянно минават в една или друга степен през болестта.

" Грипните вируси не се поддават на прогнозиране. Здравната просвета на българина е много комплицирана. Основното във връзка с грипа е, че той се подценява - и от лекари, и от хората. Сезонният грип би трябвало да стане приоритет за лечение и не трябва да се подценява ", посъветва проф. Кожухарова.

Според нея грипът е сложен за управление, само че когато се открие, би трябвало неотложно да се подхващат ограничения.

" Преобладаващата част от хората се усещат зле няколко дни, само че пък при други има затруднения. В България грипната ваксина е в графата незадължителни. Ако искаш да си я сложиш, то би трябвало да си я закупиш непринудено. Икономическата икономичност на имунизациите е потвърдена, само че в България към момента не е навлязъл този принцип ", добави още Мира Кожухарова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР